Her leverer Amazon bil i pappeske

Verdens største netthandel har nå begynt å levere verdens største bud-pakker...

PÅ DØRA: En kontoransatt tok dette bildet av en lastebil med en gigaeske fra Amazon på lasteplanet. Nå har Amazon bekreftet at bildet er ekte, og at esken faktisk inneholdt en ekte leveranse - av en bil.
Publisert:

Amazon har nemlig bekreftet at dette bildet er ekte, og ikke manipulert.

Bildet har gått som en farsott på sosiale medier i USA de siste dagene, med selv komiker Jerry Seinfeld som en av deltagerne i debatten. Seinfeld var forøvrig overbevist om at bildet var photoshopet, skriver nettstedet Re/code.

Gigaeske på døra

Bildet viser en budbil parkert i byen Madison i Wisconsin, med en pappeske fra Amazon på lasteplanet. Ikke så uvanlig i seg selv i disse netthandeldager, men saken er at budbilen er en lastebil - og pakken gigantisk.

Les også

Tyske Amazon-ansatte streiker midt i julesesongen

Stor nok til å huse en bil, faktisk.

GIGAPAKKE: Denne Amazon-leveransen er noe større en vanlig. Bildet er tatt av en ansatt i IT-firmaet Bendyworks i Wisconsin. Han så den store budleveransen utenfor kontorvinduet, knipset et bilde og la det ut på Twitter. E24 har fått tillatelse til å publisere bildet.

For det er nettopp det som skjer på bildet. Nissan som leverer en av sine modeller til en kunde som har handlet på nett.

Det har Amazon bekreftet overfor nevnte Re/code.

- Bildet er ekte. Det er Nissan som leverer en Versa Note, skriver Amazons Kristin Schaefer Mariani i en e-post til nettstedet.

PR-kampanje

Den store pappesken, utformet som de mer konvensjonelle eskene Amazon leverer sine varer i, er selvfølgelig en gimmick.

Men bestillingen er reell nok.

I høst innledet nemlig Nissan og Amazon en felles kampanje, hvor Versa Note-biler kunne bestilles på nett og leveres av Amazon gjennom deres logistikk-løsninger - akkurat på samme vis som du bestiller DVD-er eller en ny stekepanne.

Ved å bestille via Amazons nettsider kunne kundene få bilen levert hjem på døra, med et gavekort på 1.000 dollar i bagasjerommet. Kampanjen skulle gi begge selskapene oppmerksomhet.

Og nå som bilene faktisk kjøres ut, synes det med oppmerksomhet å ha lykkes.

Les også

Amazon vil levere pakker på døra med droner

Bildet ovenfor er tatt av en ansatt i IT-firmaet Bendyworks. Selskapet la bildet ut på sin Twitter-konto, og startet farsotten som altså selv Jerry Seinfeld kastet seg på. Også andre, ikke minst aktørene selv, har spredd lignende bilder på nettet.

E24 har vært i kontakt med Bendyworks på mail. Selskapet bekrefter at bildet ovenfor er ekte, og at det er tatt av en av deres ansatte som tilfeldigvis så Amazon-bilen ute på gata.

Publisert:
Gå til e24.no