TVINGES TIL Å SELGE ETTER KURS-RAS: Montgomery vil ut av Edda

David Montgomery sliter med økonomien og kan komme til å selge Edda Media tilbake til norske hender. Eierne av Dagbladet, A-pressen og Opplysningen skal være interessert.

Publisert:

Medieselskapet Mecom med David Montgomery i spissen sliter med økonomien og vurderer å selge Edda Media.

Mecom-aksjen har falt med over 80 prosent siden toppnoteringen på London-børsen ifjor sommer, og investorene er urolige. Selskapets styre møtes i dag i London for å diskutere situasjonen, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Flere aktører skal være interesserte i å kjøpe opp selskapet. Blant disse er A-pressen, Dagbladets eier Berner-gruppen, Opplysningen og flere private equity-selskaper.

Edda Media-sjef Jan M. Moberg synes selv å være tilhenger av en integrering med en annen eksisterende aktør på det norske mediemarkedet.

- Hvis vi skal gjøre noe som monner i konkurransen med Media Norge, så må vi tenke større. Edda Media trenger å jobbe mye tettere med andre mediaaktører slik vi nå jobber med A-pressen både på trykk og distribusjon, sier han til DN.

Berner-gruppen er lite villige til å kommentere saken.

- Dette blir bare spekulasjoner. Jeg kan ikke kommentere dette, men vi var interessert i selskapet forrige gang det var til salgs, sier konsernsjef Tore Stangebye til DN.

Mecom kjøpte Edda Media, tidligere Orkla Media, for kun to år siden. Prisen var 7,5 milliarder kroner. Selskapet har 1750 ansatte fordelt på 49 aviser, blant disse Drammens Tidene, Haugesunds Avis og Fredrikstad Blad. I tillegg til nettsteder, radio og lokal-tv.

Les også:

Til forsiden

Publisert: