Fædrelandsvennen kjøper gratisavis

Mediehuset Fædrelandsvennen kjøper 49 prosent av aksjene i den fulldistribuerte lokalavisen Kristiansand Avis.

Publisert:

Sjefredaktør Hans-Christian Vadseth (bildet) og administrerende direktør Lars Erik Torjussen i Mediehuset Fædrelandsvennen utvider sin portefølje når de sikrer seg nær halvparten av aksjene i lokalavisen.

Les på Kampanje: Reklamefall i tredje kvartal

Selgere er Kurt Mosvold og Roy Gundersen, som før kjøpet eide henholdsvis 67 og 33 prosent av aksjene. Mosvold og Gundersen beholder sammen aksjemajoriteten i Kristiansand Avis med sine 51 prosent.

- Anerkjennelse

- For Kristiansand Avis er det svært smigrende at Fædrelandsvennen kjøper seg inn. Vi kjenner Fædrelandsvennen godt og vet at vi får inn en profesjonell og ambisiøs medieeier som tilfører både kompetanse og erfaring til Kristiansand Avis. Eierskapet gjør oss enda mer offensive i forhold til fortsatt vekst og etablering av posisjonen som mediehus i og for Kristiansand. Kjøpet er en anerkjennelse av vår virksomhet og en bekreftelse på vår tro på ytterligere styrking av posisjonen i Kristiansand, sier Christian Stavik, ansvarlig redaktør og daglig leder i Kristiansand Avis.

- Mer profesjonelt

Også administrerende direktør Lars Erik Torjussen i Mediehuset Fædrelandsvennen er tydelig på at man kjøper seg inn i Kristiansand Avis for å utvikle virksomheten videre.

- Vi i Mediehuset Fædrelandsvennen mener det er sunt at vår egen papiravis får sterkere konkurranse på lokalmarkedet i Kristiansand, og som eiere ønsker vi å utvikle Kristiansand Avis til et enda bedre og mer profesjonelt produkt, sier Torjussen.

Flere saker om medier og reklame finner du på Kampanje

Publisert: