Tinder-grunnlegger suspendert etter trakasseringsanklager

Selskapet fordømmer markedssjefens meldinger til kvinne som jobbet sammen med ham i toppledelsen.

UTE: Justin Mateen (t.v.) har blitt anmeldt for seksuell trakassering av Whitney Wolfe (t.h.). Mateen grunnla dating-appen Tinder sammen med Sean Rad (til venstre for Wolfe).

Michael Buckner
  • Sigrid Moe
Publisert:

Justin Mateen er nå suspendert inn til videre, mens saken etterforskes.

Den tidligere markedssjefen og med-grunnleggeren Mateen har blitt saksøkt for seksuell trakassering og diskriminering av Whitney Wolfe - som i sin tid var hans nærmeste medarbeider som nestleder i markedsavdelingen, skriver TechCrunch.

Meldinger

Mateen skal ha utsatt Wolfe for flere diskriminerende, rasistiske og upassende kommentarer, eposter og SMS-er mens hun jobbet for selskapet.

Wolfe hevder også at Tinders administrerende direktør Sean Rad overså hennes meldinger om trakasseringen, etter at hun tilbød å si opp jobben mot kompensasjon.

Ifølge søksmålet skal Mateen ha forsøkt å få et romantisk forhold med Wolfe, da det ble klart at det ikke gikk lengre, skal han ha krevd at hun holdt seg unna andre menn i seks måneder.

Fordømmer

- Med en gang vi fikk vite om anklagene fra Wolfe ble Mateen suspendert i forbindelse med etterforskningen, skriver Tinder i en uttalelse.

- Det har blitt klart at Mateen har sendt private meldinger med upassende innhold til Wolfe. Vi fordømmer disse meldingene, men mener at hennes anklager som angår Tinder og andre i ledelsen ikke er sanne.

Wolfe mener hun var drivkraften bak gjengens avgjørelse om å gå videre fra Cardify til å jobbe med dating-appen Tinder, som har gjort stor suksess. Hun sier at hun likevel ikke ble kredittert som med-grunnlegger sammen med Rad og Mateen.

Publisert:

Flere artikler

  1. Tinder-topp trer tilbake

  2. Styremedlem i Uber går av etter kvinnekommentar

  3. Google-eier gransker ledere på grunn av upassende forhold

  4. Uber-sjefen trekker seg

  5. Krangler om selvkjørende biler-teknologi:
    Waymo dropper flere krav mot Uber