Telenor trekkes for indisk domstol

Flere India-nyheter kastes mot Telenor-aksjen. Selskapet trekkes for retten, et utkast til ny telekomlovgivning er ute, og det går rykter om oppkjøp.

INDRANIL MUKHERJEE
  • Magnus A. Koren
Publisert:

Den indiske næringslivsavisen Economic Times (ET) skriver tirsdag at Telenors (TEL) samarbeidspartner i landet, Unitech planlegger å trekke det norske selskapet for domstolen Company Law Board.

Bakgrunnen for dette skal være anklager om «grov vanstyring» av deres felles mobilselskap Uninor.

Unitech skal kreve at domstolen innsetter en uavhengig observatør i selskapets styremøter for å sikre at deres interesser blir ivaretatt.

Likevel stiger flere indiske telekomaksjer, og med dem Telenor. TDN meldte like etter klokken 9 i morges at Unitech samtidig skal by på Telenors 67 prosent store andel i Uninor. Det er imidlertid uvisst hva budet innebærer.

Ifølge Bloomberg uttaler Telenor at selskapet ikke har noen kommentar til meldingen om budet, som stammer fra TV-sendingen til ET. ET på sin side oppgir ingen kilde til sine opplysninger.

AksjeLongname: TelenorTicker: TELMarked: OSEOrganiasonsnummber: 982463718TSID: Trade time: 2011-10-11 09:44:58Last: 93.6Close: 91.9Periode: 7days

Utkast til ny telekomlov

Årsaken til at indisk telekom generelt stiger er imidlertid at et utkast til landets nye lovgivning for sektoren har kommet ut.

Dersom lovutkastet skulle bli stående vil det trolig innebære blant annet at indiske mobilbrukere fritt skal kunne «roame» (benytte andre nettverk enn det som tilhører operatøren de har abonnement hos, journ.anm.), og de skal få beholde telefonnummeret sitt dersom de bytter operatør.

Telenor-aksjen steg til 95,40 kroner på det meste tirsdag morgen, men faller tilbake og omsettes kl 10.18 for 91,90 kroner, uendret siden stengetid mandag.

Krangel om emisjon

19. september kom meldingen om at Telenor ønsker å hente inn 9 milliarder kroner til Uninor gjennom en emisjon.

Veien ble ryddet for emisjonen etter at en høyere rettsinnstans i slutten av august ga Telenor rettslig medhold i at Uninor kan gjennomføre en emisjon for å skaffe penger. Telenors partner i selskapet, Unitech, hadde tidligere i år klart å stanse emisjonsplanene i første rettsrunde.

Unitech hevdet i retten at Telenors emisjonsforslag ikke var i beste interesse for selskapets aksjonærer.

LES OGSÅ:

Telenor endrer utbyttepolitikk

4 grunner til at Telenor tåler uroen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. - Milliardkravet vil legge press på myndighetene i India

  2. Telenor begraver stridsøksen i India

  3. - Øker sannsynligheten for indisk exit

  4. Telenor får lov å selge i India

  5. - Var kjent med beskyldninger om korrupsjon