- Vi er på vei mot meget spennende lanseringer

Microsoft tjente 29,4 milliarder i forrige kvartal.

GLEDER SEG TIL WINDOWS 8: - Vi er på vei mot meget spennende lanseringer i hele selskapet, samtidig som vi fortsatt leverer sterke finansielle resultater, sier konsernsjef Steve Ballmer i Microsoft.
Publisert: Publisert:

AksjeLongname: Microsoft CorporationTicker: MSFTMarked: NASOrganiasonsnummber: TSID:Trade time: 2012-04-19 22:00:00Last: 31.01Close: 31.14Periode: 7days

Microsoft la torsdag frem sin rapport for sitt tredje kvartal, og alt tyder på at teknologigiganten fortsatt skuffer inn store penger.

For omsetningen av programvare til bedriftsmarkedet holdt seg bedre enn mange hadde sett for seg.

Selskapet fikk et justert resultat på 5,11 milliarder dollar - 0,60 dollar per aksje - av en omsetning på 17,41 milliarder dollar.

Det var i overkant av forventningene. En analytikerrundspørring fra FactSet Research viser at det var ventet et resultat på 0,58 dollar av en omsetning på 17,16 milliarder dollar.

Til sammenligning tjente selskapet 5,23 milliarder dollar -0,61 dollar - av en omsetning på 16,4 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Business-divisjonen i Microsoft - som blant annet står bak programvaren Office, økte omsetningen med 9 prosent til 5,81 milliarder dollar.

- Vi har sett store fordeler av en rekke oppgraderinger av Windows 7 fra forretningskunder. Omlag 40 prosent av verdens faste PC-er kjører nå den nyeste versjonen av dette programmet, sa finansdirektør Peter Klein i Microsoft.

I divisjonen som produserer spillkonsollen Xbox så man derimot at omsetningen ble halvert sammenlignet med fjorårets kvartal.

På en telefonkonferanse hvor selskapets ledelse deltok uttalte de at Microsoft planlegger en større lansering og oppdatering av sine produkter i sitt regnskapsmessige 2013 - som innledes i juli.

Da ventes blant annet lanseringen av operativsystemet Windows 8 og en større oppgradering av Office.

Microsoft-aksjen steg 3 prosent i etterhandelen på Wall Street.

Publisert: