Sveits tester ut varelevering med droner

Droner skal levere alt fra tannbørster, deodorant og mobiltelefoner til sveitsiske hjem i et pilotprosjekt denne høsten. 

I LUFTEN: Droner skal levere alt fra tannbørster, deodorant og mobiltelefoner til sveitsiske hjem i et pilotprosjekt denne høsten.

Foto: Matternet AP
 • NTB
Publisert:

Som det første i sitt slag i et tett befolket område, skal dronene ta med seg varer fra et distribusjonssenter i Zürich-området og fly det mellom 8 og 16 kilometer til ventende varebiler. Disse skal så kjøre varene helt hjem til folk.

Administrerende direktør Andreas Raptopoulos i det amerikanskeide dronefirmaet Matternet sa torsdag at dronene vil få fart på vareleveringen der de summer over trafikkerte bygater eller naturlige barrierer som Zürichsjøen.

Prosjektet er godkjent av sveitsiske luftfartsmyndigheter som også har sagt ja til et Matternet-prosjekt om å fly medisinsk utstyr mellom sveitsiske sykehus med droner.

Forsøkene kommer samtidig med at blant annet store nettkonsern som Amazon og Google i flere år har investert i utprøving av varelevering med droner. Flere afrikanske land ser også en fremtid i dronenettverk som kan levere medisinsk utstyr til områder med mindre infrastruktur.

Les også

Twitter vil teste ut dobbelt så lange meldinger

Les også

Musks rørpost-prosjekt klar for avgjørende test

Her kan du lese mer om

 1. Digitalisering
 2. Sveits
 3. Næringsliv
 4. Teknologi
 5. Entreprenørskap
 6. Gründere

Flere artikler

 1. Vil bruke drone for å tvinge overtidsjobbere hjem

 2. Betalt innhold

  Flyr 3D-printede skipsdeler med droner

 3. Betalt innhold

  Roboter, droner og ny teknologi skal hjelpe Statoil å tjene enda mer penger

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Hurtigruten tester ut drone som kan inspisere skroget under vann

 6. NTNU ønsker å utvikle ambulansedroner