I helgen kommer den første reklamen på Snapchat

Men du skal selv kunne velge om du vil se reklamen. - Vi trenger å tjene penger, sier selskapet.

IKKE REKLAMEFRI: Snapchat har vært reklamefri, men i helgen får amerikanske brukere av appen reklame som de kan velge om de vil se på.
Publisert: Publisert:

Bilde- og meldingsappen Snapchat har så langt vært fri for reklame, men i løpet av denne helgen vil det endre seg. I alle fall for amerikanske brukere.

I en uttalelse på sine nettsider understreker selskapet at de ikke vil plassere reklame i brukernes personlige kommunikasjon.

Reklamen vil i stedet havne i appen som en video du selv velger om du vil se på.

- Forståelig nok vil mange vite hvorfor vi starter med reklame i appen vår. Svaret er sannsynligvis ikke overraskende: vi trenger å tjene penger, skriver de.

Selskapet skriver ikke noe om de planlegger å komme med reklame for andre enn amerikanske brukere og eventuelt når dette vil skje.

Les også

NorSIS: Stjålne Snapchat-bilder er av intim karakter

Unge brukere

Foreløpig er det uklart om reklamen i appen vil være personrettet og selskapet vil ikke svare på om ulike brukere vil få ulike reklamer, skriver Forbes.

- Vi vil se om vi kan tilby en opplevelse som er morsom og informativ, slik reklame pleide å være før den ble skummel og personrettet, skriver selskapet i uttalelsen.

- Det er første gang vi gjør noe som dette, for det er første gang vi får betalt for å plassere innhold på den plassen. Det vil føles litt rart i begynnelsen, men vi hopper i det, skriver de.

Les også:

Slik vil Yo bli «nye Twitter»Brukere raser mot «skilsmissen» mellom Facebook og MessengerDatatilsynet: – Berettiget frykt etter Snapchat-hacking

Publisert: