Nå skal 3D-printere bli allemannseie

Du og jeg og hvermannsen kan nå kjøpe nerdenes leketøy. 

NOE FOR KJØKKENBENKEN? En engelsk elektronikkjede skal selge 3D-printeren til høyre. En Velleman K8200. Den smelter plast og lager ting ved å legge det lag på lag oppå hverandre. Til venstre ser vi 3D-printede sko, presentert av moteskaperen Iris van Herpen under et moteshow i Paris sist uke.
Publisert: Publisert:

Den britiske elektronikkjeden Maplin har nemlig besluttet å ta inn 3D-printeren Velleman K8200 i sitt butikksortiment.

Dette blir den første 3D-printeren til salgs i en allmenn storgate-butikk.

Tidligere har printerne måttet bestilles over nett eller kjøpes direkte fra produsent, melder storavisen The Guardian - som hevder dette er første gang salg av 3D-printere henvender seg til et vanlig publikum.

Den vil i England koste rundt 700 pund, det vil si vel 6.500 kroner.

Det neste store?

PRINTEDE SKO: Den nederlandske designeren Iris van Herpen viste fram 3D-printede sko under sin Haute Couture-fremvisning i Paris sist uke.

Som E24 tidligere har skrevet, er det store forventninger til at 3D-printere kan bli den neste store forbrukerrevulosjonen.

Kanskje blir vareflyten i fremtiden endret, på den måten at om du trenger nye sko - eller kanskje en mobiltelefon - så går du ikke i butikken og kjøper disse, men laster ned en tegning fra nettet som du bruker til å printe ut det du trenger fra din egen maskin i ditt eget hjem.

For hvermannsen

Langt fram. Utopisk? Hype?

Helt hva 3D-printingen vil føre til vet man ikke, men enkle maskiner tilgjengelig for hvermannsen kan være med å teste markedsmulighetene.

Kjeden Maplin håper at salget av printere over disk vil kunne spise av markedet som til nå har tilhørt profesjonelle trykk- og printbedrifter, og altså produsentenes nettsalg.

Lang ventetid

Foreløpig er i hvert fall interessen der.

Ifølge Guardian er det allerede 30 dagers ventetid på å få levert en printer via elektronikkbutikken.

K8200-printeren er ikke særlig større enn en vanlig papirskriver.

Kjøperne må skru den sammen selv, og også kjøpe råmaterialet (plast) som skal brukes til å «printe», eller for å være mer presis - legge lag på lag oppå hverandre.

Publisert:
Gå til e24.no