Svensk 27-åring døde etter ulykke med elsparkesykkel fra Voi

– Vi beklager det som har skjedd. Våre tanker går til familie og pårørende, sier Voi. Svenske Transportstyrelsen mener kjøretøyet ikke hører hjemme i trafikken.

Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix
  • André Haugen
Publisert:

En 27 år gammel mann som brukte en elsparkesykkel døde etter en kollisjon med en bil i sentrum av Helsingborg natt til fredag.

Selskapet Voi Technology bekrefter at det var en av deres elsparkesykler som ble brukt under ulykken, skriver Omni.

– Vi beklager det som har skjedd. Våre tanker går til familie og pårørende, sier Voi i en pressemelding.

Selskapet opplyser at de har kontakt med myndigheter for å danne seg et bilde av hva som har skjedd. Voi understreker at trafikksikkerhet er et svært viktig spørsmål for dem.

– Vi vil delta i og følge opp utredningen og sikre at vi gjør alt vi kan for å proaktivt begrense ulykker og styrke sikkerheten, uansett kjøremåte, sammen med myndigheter og andre aktører, sier selskapet.

LES OGSÅ: Leie av sparkesykkel kan bli svindyrt

Vil ha dem bort fra veiene

Elsparkesyklene ble lansert i Helsingborg onsdag.

Transportstyrelsens gransker Hans Cassepierre har ifølge TT advart om fremkomstmiddelet tidligere.

– Vi har dessverre bare ventet på at det skulle komme en alvorlig ulykke, og så klart er det tragisk at noen omkommer, sier han.

Akuttmottaket i Malmö har fortalt at de får pasienter med skader de har pådratt seg etter bruk av elsparkesykler hver uke. Casspierre vil ha dem bort fra veiene.

Les også

Investor verdsetter Voi til én mrd. svenske kroner

– Vi er av den oppfatning at dette er et kjøretøy som ikke skal være i trafikken. Det her er noe annet. Hvis de skal brukes, må de oppfylle kravene for eldrevet sykkel, og hvis de ikke gjør det vil det være et kjøretøy som ikke kan brukes i trafikken, sier Casspierre.

Elsykler i Sverige må ha en maksfart på 20 kilometer i timen hvis de ikke har pedaler, og i tillegg er det krav til bremser og andre funksjoner.

Milliardverdi

Tidligere i mai uttalte Voi at de har et mål om å ekspandere til 150 europeiske byer. Nå tilbyr de leie av elsparkesykler i 18 byer, blant annet i Oslo.

Selskapet ble startet for under ett år siden i Stockholm.

Investeringsselskapet Vostok New Ventures ga tidligere i mai sin egen 25 prosents andel i Voi en verdi som priser selskapet til over 1 milliard svenske kroner, tilsvarende 920 millioner norske.

Publisert:

Flere artikler

  1. Oslo kommune samler inn elsparkesykler

  2. Oslo vurderer regulering av elsparkesykler

  3. Voi-sjefen varsler vintersparkesykling

  4. Annonsørinnhold

  5. Investor verdsetter Voi til nesten én milliard

  6. Betalt innhold

    Voi-sjefen: – Sikker på at de små spillerne forsvinner