DNV GL og Kongsberg går sammen om digital skipsklassifisering

Ved å hente skipsdata direkte fra Kongsberg Digitals plattform vil DNV GL redusere tidsbruken og kostnadene for rederiene i sertifiserings- og klassifiseringsarbeidet.

Knut Ørbeck-Nilssen (t.v.(, administrerende direktør i DNV GL – Maritime, Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital og Gunnar Pedersen, EVP Integrated Solutions i Kongsberg Maritime.
Publisert: Publisert:

Kongsberg Gruppens datterselskap Kongsberg Digital fortsetter å knytte stadig flere partnere på deres datainfrastruktur for shipping og offshore, kalt «Vessel Insight».

Nå blir altså DNV GL, tidligere kjent som Det Norske Veritas, med.

«Vessel Insight» er et system som gir skipseiere og -operatører én digital plattform å forholde seg til. Det samler inn data fra en rekke ulike sensorer og systemer om bord fra ulike leverandører og kan tilgjengeliggjøre dette til en rekke forskjellige dataprogrammer – enten om bord på skipet eller på land gjennom en felles nettilkobling.

DNV GL er en global gigant innen sertifiserings- og klassifiseringstjenester av skip, plattformer og ulike typer installasjoner.

Gjennom en ny avtale vil kunder av «Vessel Insight»-løsningen kunne dele data fra skipene og offshorefartøyene sine direkte med DNV GL slik at prosessen kan bli enklere og mer kan gjøres fra land:

– I dag krever klassifiseringsinspeksjoner at inspektører er om bord på skipene. Med digitale løsninger kan vi nå foreta deler av inspeksjonen gjennom å analysere data på land, sier Knut Ørbeck-Nilssen, sjef for Maritime i DNV GL, i en pressemelding.

Han sier selskapet med dette vil kunne gjennomføre flere sertifiserings- og klassifiseringstjenester digitalt.

– Dette vil bidra til å redusere kostnader for kunden, men også bidra til å strømlinjeforme deres daglige drift, fortsetter Ørbeck-Nilssen.

– Vi tror bred maritim digitalisering og verdiskapning for skipseiere og -operatører vil skje raskere hvis tilbudsaktører samarbeider for å løse industriutfordringer. Ved å kombinere DNV GLs unike ekspertise i digitale sertifiserings- og klassetjenester og Kongsberg Gruppens datainfrastruktur for maritim sektor, legger vi puslespillbrikkene sammen, sier Kongsberg Digital-sjef Hege Skryseth, i meldingen.

Les også

Skipsutstyrsgiganten MacGregor i allianse med Kongsberg Digital

Les også

Kongsberg Gruppen vinner digitalkontrakt med Shell til 100 mill.

Les også

To av verdens største maritime leverandører finner sammen: Kongsberg Gruppen og tyske MAN inngår samarbeid

Mye på gang

DNV GL er bare den siste aktøren som har inngått en samarbeid med Kongsberg Digital – et selskap i Kongsberg Gruppen som spesialiserer seg på digitaliseringsløsninger for industri og shipping.

Fra før har over 15 aktører inngått samarbeid med Kongsberg for å levere programmer til plattformen og i desember ble det kjent at den tyske motorprodusenten MAN skal koble seg på Kongsberg-systemet.

Kongsberg Gruppen og Aker-eide Cognite er blant de norske teknologiselskapene som har markert seg, og som nå vokser kraftig innenfor digitalisering i industri, fornybar energi og olje og gass.

I oktober sikret Kongsberg Digital seg en storkontrakt med oljegiganten Shell, som starter med å lage en digital tvilling av gassterminalen på Nyhamna i Møre og Romsdal.

Kongsberg Digital ble etablert som en egen divisjon i Kongsberg Gruppen i 2016 samtidig som konsernet la ned Kongsberg Oil & Gas Technologies-satsingen. Den hadde blitt kraftig rammet av oljebremsen som preget markedet den gang.

Les også

Historisk tykk ordrebok i Kongsberg Gruppen

Publisert: