Facebook lanserer «Vipps»-tjeneste

Facebook lanserer tirsdag betalingstjeneste som i likhet med Vipps tilbyr vennebetaling og mulighet for kjøp av produkter og tjenester.

Publisert:

Facebook lanserer den nye tjenesten «Facebook Pay» som tillater brukere å sende «sikre betalinger» til andre.

Det fremkommer i et blogginnlegg tirsdag.

Tjenesten vil i første omgang bli tilgjengelig på Messenger og Facebook i USA denne uken, og senere rulles ut på Instagram og WhatsApp.

Det fremkommer også at tjenesten senere vil bli tilgjengelig for flere brukere og land.

Etter nyheten stiger aksjen 2,44 prosent.

Med tjenesten kan man «enkelt bruke betalingsinformasjonen for betaling til personer på Messenger, veldedige formål, betalinger i apper, og ikke minst for betaling på Facebook Marketplace.

Samtidig skal man kunne kjøpe billetter til arrangementer, og kjøpe tjenester og produkter «fra utvalgte sider på Facebook».

– Ingen stor overraskelse

Kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes sier at Facebooks inntog i verden av betalingstjenester har vært ventet en stund.

– Ingen stor overraskelse at Facebook går inn i markedet, det har vært forventet en lang stund.

Hun sier også at muligheten til å kjøpe billetter til arrangementer kan virke enkelt for arrangører som allerede er på Facebook.

– Det blir noe av det samme tilbudet vi har gjennom vår nettbetalingsløsning. Veien kan være kort når man allerede er på Facebook, men noen av de viktigste driverne av betaling er sikkerhet og trygghet. Der tror jeg at Facebook har en del å gå på, med tanke på de uheldige situasjonene de har hatt tidligere.

Kjærnes legger til at de ser på konkurranse som en god ting som fører til at brukere får det beste tilbudet.

Kan brukes i apper

I innlegget står det videre at brukere allerede benytter betalinger på tvers av app-butikkene og for å donere penger til et veldedig formål. Facebook Pay «vil gjøre disse transaksjonene enklere, samtidig som den fortsetter å forsikre at betalingsinformasjonen er beskyttet og sikker».

Med Facebook Pay vil brukere kunne legge til en foretrukket betalingsmetode, og deretter bruke tjenesten der den er tilgjengelig for betaling i applikasjoner fremfor å legge inn betalingsinformasjon for hver betaling.

Samtidig får brukere valget om å sette opp betaling for hver enkelt app, eller å huke av for at betalingen kan skje på tvers av apper.

Facebook Pay vil godta de fleste kreditt- og debetkort, og PayPal.

Les innlegget her
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om