Telenor-sjefen: - Myanmar nærmer seg beslutninger
Telenor er midt i en knallhard kamp om telemarkedet i Myanmar. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er klar på at det er et risikofylt prosjekt.
Torsdag besøkte statsminister Jens Stoltenberg Telenors hovedkvarter på Fornebu. Ett av temaene som ble diskutert var selskapets mulige investeringer i Myanmar.
Etter et svært turbulent år i India kan verken konsernsjef Jon Fredrik Baksaas eller Stoltenberg garantere at investeringer i Myanmar vil gå knirkefritt.
- Det vil bli vanskelig, og det må tas risikoer underveis, sier Stoltenberg.
Positiv til utviklingen
Telenor er svært ivrig i kampen om telelisensene i Myanmar. Mulighetene er enorme i et land hvor kun et fåtall av landets 60 millioner innbyggere har mobiltelefon.
- Vi møter mange av de samme utfordringene i Myanmar som i u-land. De har blant annet svakt utviklede regler for konsesjoner og dette må på plass før Telenor kan investere, sier Stoltenberg til NTB.
Han er derimot svært positiv til å investere i landet.
- Thein Sein virker troverdig og overbevisende som president, og Myanmar har hatt en enorm utvikling de siste årene. De er på vei til å bli et demokrati og telekommunikasjon vil støtte opp om denne utviklingen, sier Stoltenberg.
Bedre reguleringer
Jon Fredrik Baksaas er også klar på at bedre regler og reguleringer må på plass før Telenor kan investere i det som er et av verdens mest korrupte land.
- Vi har vært til stede i Asia i 15 år, vi er i stand til å håndtere Myanmar, sier han til NTB.
- Det er definitivt kamp om lisensene. Vi er nå inne i en prosess med informasjonsutveksling som trolig vil være ferdig til sommeren, sier han.
Da vil Myanmars myndigheter være et steg nærmere beslutningen om hvem som får lisensene.
- Vi har tall på hva dette er verdt, men vi snakker ikke om det ennå, sier Baksaas, før han legger til:
- Men det er et land med 60 millioner innbyggere.
Les også