Tesla-sjef advarer mot kunstig intelligens

Elon Musk sammenligner arbeidet med kunstig intelligens til å kalle på demoner.

SAMMENLIGNER: Tesla-sjef Elon Musk sammenligner forskning på kunstig intelligens med skrekkfilmer.
Publisert: Publisert:

Det er få ting innenfor teknologi Tesla-sjef Elon Musk er skeptisk til, men kunstig intelligens er definitivt ett område han holder seg langt unna.

Under en tale ved universitetet MIT tok Musk kritikken av denne forskningen ett steg lenger enn tidligere, skriver CNBC.

- Med forskning på kunstig intelligens tilkaller vi en demon, sa Musk til studentene.

Han advarer mot at forskning på dette feltet kan få uante konsekvenser til tross for at mange forskere mener kunstig intelligens er det neste logiske steget i den teknologiske utviklingen.

Under talen minnet Musk studentene på hvordan det har gått med menneskene i utallige skrekkfilmer som leker mer krefter de ikke forstår.

- I alle de historiene er det en fyr med et pentagram og en flaske hellig vann, som er sikker på at han klarer å kontrollere demonen han tilkaller. Det lærer han fort at han ikke kan, sa Tesla- sjefen.

Kunstig intelligens er ikke et ukjent fenomen, og er allerede implementert i flere vanlige produkter som smarttelefoner og videospill.

Les også:

- Kjører Tesla, jobber 9 til 4 og har Silicon Valley-lønnTesla-fallet fortsetterKraftig Tesla-fall etter å ha presentert «ny» modellRussisk nødanrop startet svensk ubåtjaktMicrosoft-sjefen fikk 550 millioner i lønnspakke

Publisert: