Mlijøbilene drar lasset

Bilsalget starter dårligere enn i fjor, og det er biler som kan lades som tar markedsandeler.

ELEKTRISK TEMPO: Den elektriske versjonen av Golf har virkelig fått opp salgstempoet.
Publisert: Publisert:

Det ble registrert 10.523 nye personbiler i januar, det er en nedgang på åtte prosent i forhold til samme periode i fjor ifølge tall fra Opplysninigsrådet for veitrafikken.

Nær sagt alle merker går tilbake, bortsett fra Volkswagen som med 2057 biler har mer enn doblet tallet. Grunnen til dette er ene og alene elbilene. Det er registrert 1050 e-Golf og e-Up!, mot 175 i samme måned i fjor.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det store innslaget elbiler, 1895, drøyt 70 prosent mer enn i fjor, gjør at det samlede CO2-utslippet fortsetter å synke. Det er nå nede i 101 gram per kilometer for alle registrerte, nye, personbiler i januar. En nedgang på 16 gram i forhold til for ett år siden.

Hybrider

Biler med hybriddrift er også på fremmarsj, og er med på å presse det samlede utslippet ned. Det ble registrert 1112 hybrider i forrige måned, 15 prosent mer enn januar i fjor.

Biler med denne drivlinjen har 10 prosent markedsandel, hvorav tre prosent er plug-in versjoner. Her er det stor vekst, og den vil trolig øke videre når med Audi A3 Sportback, som lanseres nå, og ikke minst når Volkswagen Golf GTE kommer på markedet senere i år.

Markedsandelen til elbilene var 18 prosent, til sammenlikning var den 12,5 prosent for hele 2014.

E24 har vært i kontakt med Volkswagen-importøren, men har ikke lykkes med å få noen kommentarer.

Les også

Salget av dieselbiler går kraftig ned

Les også

Det har ikke blitt solgt flere av en modell siden jappetiden

Les også

Volkswagen vil bli størst – gjør kjempeinvesteringer

Publisert: