Nils la ut Finn-annonse etter Tesla-lansering: - Folk ble helt gærne og satte prisen ned

Tesla-eier Nils Solli fikk hastverk med å selge bilen da Elon Musk lanserte den nye S-modellen med firehjulstrekk.

SOLGT: I én uke hadde Nils Solli Tesla Model S P85 med 421 hestekrefter ute på finn.no for 717.222 kroner. I takt med at antallet Tesla-annoner økte og skambudene rant inn i innboksen, dro Solli til en bilforhandler og fikk byttet inn gliset.
Publisert:

- Folk ble jo helt gærne og satte prisen ned. Jeg hadde tenkt til å selge bilen fordi jeg var bekymret for verditapet, men da D-modellen ble lansert måtte jeg hive meg rundt hvis jeg skulle få igjen noe som helst for bilen, forteller Solli til E24.

Les også

D for dual motor

Frem til fredag var han Tesla-eier. Nå er han en lettet Audi Quattro 6 eier. I én uke lå Teslaen ute på Finn.no til 717.222 kroner.

- Det kom mange dumme tilbud, folk som bød halv pris og sånn. Så fant jeg en bil jeg likte hos en forhandler, og den kunne jeg bytte inn Teslaen for, med penger i mellomlegg, sier han, og legger til at han ikke skjønner hvordan forhandleren skal klare å omsette Teslaen for høyere utsalgspris.

Etter at bilprodusenten Tesla med toppsjefen Elon Musk i spissen slapp nyheten om at en ny Model S med firehjulstrekk og mer effekt er på vei tidligere denne måneden, har antallet brukte Teslaer på Finn.no nærmest eksplodert.

Har snudd totalt

I vår kastet kjøperne seg etter brukte Teslaer som ble lagt ut med en prisantydning over nypris, på grunn av lang ventetid hos forhandler.

Nå venter isteden Tesla-entusiastene på Tesla Model S P85D.

I skrivende stund ligger det 173 annonser med Telsa Model S på Finn.no. Prisene starter på 467.000 kroner.

Ifølge Tesla koster de billigste variantene av Model S 85 528.200 kroner ny, og Model S P85 koster i billigste utgave 613.000 kroner ny.

Åtte annonser er lagt ut det siste døgnet, 24 de siste tre dager, og den siste uken er 111 annonser lagt ut.

SOLGTE TESLAEN: Nils Solli er lettet over å ha kvittet seg med bilen, som faller i verdi i bruktmarkedet.

- God pris

Forhandleren ga Solli 660.000 kroner i innbytte for Teslaen. Selv betalte han 680.000, utenom registreringsavgift, da han ble Tesla-eier for fire måneder siden.

Han kjører 50.000 kilometer i året, og hadde uansett tenkt til å bytte ut Teslaen med en eldre bil for å fordele tapet.

Tesla-eiere grepet av panikk

Solli er aktiv i Facebooks lukkede gruppe «Tesla owners club». Frykten for å tape penger er gjennomgående i diskusjonstrådene etter D-modellen ble lansert.

Solli forteller at gruppemedlemmene oppfordrer hverandre til å holde hodet kaldt og prisene oppe.

- Jeg tror det er en midlertidig nedgang, og at selgerne holder prisene oppe, sier han.

Men for enkelte har desperasjonen tatt overhånd.

- Jeg ser at de som selger billigst er vestkantfolk som kan avskrive bilen på firmaet. Jeg tror også mange har såpass mye penger at de selger for å få den nye bilen, og da blåser de i hva de taper og legger den ut lavt. For slike som meg er nok tanken at hvis jeg ikke selger nå, blir tapet mye større, sier Solli.

Les også

Tesla vil øke produksjonen med 25 prosent

- Prisene skal ned

At Solli ville tapt på å vente med å selge Teslaen, tror Lord Arnstein Landsem, bilekspert og journalist hos bilmagasinet Autofil, er riktig.

- Jeg tror prisene skal ned enda mer. De første som var på hugget da nyheten kom, la ut S-modellen for en god pris, men nå innser flere og flere at de ønsker den nye modellen og vil selge sin gamle, sier han til E24.

Han anbefaler de som er på utkikk etter en brukt Tesla Model S å ha litt is i magen.

- Vent litt, så kan du nok snart gå på enda billigere Tesla-shopping, sier han.

Les også

Nevada betaler nesten åtte milliarder for Tesla-fabrikk

Trenger du den nyeste?

Lord Arnstein Landsem, bilekspert og journalist hos bilmagasinet Autofil

Landsem mener prisene på brukte Teslaer har ligget kunstig høyt, og at det kan være bra at prisen nå kanskje justeres ned.

Nå som prisene på de brukte bilene har gått ned, tror han også det kan være lurt for Tesla-entusiastene der ute å vurdere en ekstra gang om de trenger den nyeste modellen.

- Det er to viktige ting med den nye modellen, nemlig firehjulstrekk og mer effekt. Dette er ting folk er villige til å legge penger på bordet for, sier han, og fortsetter:

- Men hvor ofte trenger du egentlig firehjulstrekk? Selv de med hytte på fjellet trenger det kanskje én gang i året. Jeg tror tanken om hvor viktig det er med firehjulstrekk er litt overdrevet hos mange.

Finn.no er eid av Schibsted, i likhet med VG, som har 100 prosent eierandel i E24.

Les også:

Kraftig Tesla-fall etter å ha presentert «ny» modellElon Musk: – Tesla-autopilot i 2015Elbilandelen godt over 10 prosent i september80 prosent av Volkswagens elbiler havner i NorgeTesla økte omsetningen med 5100 prosent

Publisert:

Her kan du lese mer om