Teslas aprilspøk lurte markedet - sendte aksjen opp

Elon Musk og Tesla la ut en aprilspøk i form av en pressemelding på egen hjemmeside. Flere investorer trodde tydeligvis på meldingen. Aksjen hoppet rett opp 0,75 prosent.

LURTE DERE! Tesla og sjef Elon Musk klarte å lure flere med sin aprilspøk - blant annet investorer som sendte aksjen opp.
Publisert: Publisert:

Med fem minutter igjen av børsdagen på Wall Street i går onsdag, annonserte Tesla sin tilsynelatende siste nyvinning: Tesla Model W.

Selv om de fleste nok skjønte at dette var en aprilspøk, 1. april som det var, så gjaldt det tydeligvis ikke alle, melder nettstedet Pzfeed.

Spark til Apple

Model W, hvor W-en står for «Watch» - som i armbåndsur - var en lite spark i retning Apple og andre produsenter såkalte smartklokker, og bildet av modellen med Big Ben-tårnet som viser var kanskje for god til å være sant?

Ikke minst burde advarselen om at «du må ha armstyrke som en orangutang for å kunne bære klokken» ha fått folk til å stoppe opp å tenke seg om en ekstra gang - men nei, da.

HADDE DU GÅTT PÅ DENNE? Teslas spøk om en ny smartklokke lurte mange. Dette bilde la de selv ut på sin hjemmeside i går, 1. april.

I påskestemning? Prøv E24s påskequiz, premier hver dag!

Uansett, om de skyldtes at de ikke leste meldingen godt nok, eller kanskje de til og med trodde den var reell - noen investorer bet på.

I minuttet etter at meldingen ble sluppet, hoppet aksjen opp 1,05 dollar - opp 0,75 prosent fra nivået den hadde før meldingen, som var 188,50 dollar aksjen.

I løpet av minuttet etter at meldingen ble publisert, ble 400.000 Tesla-aksjer omsatt på Wall Street.

Det er den høyeste minuttomsetningen i aksjen siden de første 60 sekundene etter handelsstart 12. februar.

Ble du lurt? Sjekk de beste aprilspøkene fra økonomiverdenen!

Lurte journalister

De fleste skjønte nok hva som var på ferde i løpet av kort tid. Da Wall Street stengte fire minutter senere var aksjen ned igjen, til 187,59 dollar aksjen.

Teslas aprilspøk-melding lurte ikke bare investorer, men også rutinerte aksjereportere.

Anerkjente Reuters kjørte ut nyhetsflash og laget melding på nyheten om den nye «Model W» umiddelbart etter at Tesla publiserte.

De måtte senere korrigere.

- Vi har trukket tilbake meldingen, og angrer på at vi publiserte dette materialet, sier en Reuters-talskvinne ifølge Pzfeed.

Les også

Én av fire nye biler i mars var en elbil

Les også

Blir du dummere av smarttelefonen?

Les også

Denne tweeten fra Tesla-sjefen er verdt 1.200.000.000 dollar

Publisert:
Gå til e24.no