Mercedes skal utvide produksjonen i Finland

Mercedes-Benz øker kapasiteten ved Valmet-fabrikken.

A-KLASSE: Valmet lager i dag Mercedes-Benz A-klasse. De har tidligere produsert en rekke Saab-modeller, og mer nylig Porsche Boxster og Cayman. Mellom 2009 og 2011 lagde de også Think.
Publisert: Publisert:

For å møte etterspørselen utvider Mercedes-Benz produksjonskapasiteten ved å bruke Valmet-fabrikken i Finland. Det er GLC-modellen, som ble lansert i juni, som skal bygges på anlegget som ligger i Uusikaupunki ved Bottenviken.

– Det å bruke kontraktprodusenter er en viktig faktor i vår globale produktstrategi. Dermed kan vi ha en fleksibel respons i forhold til etterspørsel i våre markeder, som gjør at vi kan tilfredsstille våre kunders preferanser på hurtigst mulig vis, sier Markus Schäfer, styremedlem i Mercedes-Benz' produksjonsavdeling, i en pressemelding.

MELLOMSTOR SUV: Mercedes-Benz GLC erstattet i sommer GLK.

GLC bygges i dag på deres fabrikk i Bremen, hvor kapasiteten nå er helt utnyttet. Siden 2013 har Valmet bygget A-klasse, og de setter i gang med GLC fra 2017.

Mer bilstoff på E24 BIL

– Avtalen med å produsere Mercedes-Benz GLC viser Valmet Automotives suksess med produksjonen av Mercedes-Benz A-klasse. Med en historie av overbevisende resultater, har vi nå muligheten til å lage enda en bestselger for Daimler, sier Ilpo Korhonen, konsernsjef i Valmet Automotive, i en pressemelding.

Korhonen regner med at GLC-produksjonen vil kreve «noen hundre» årsverk og sysselsette rundt 1200 mennesker på fabrikken og 300 hos underleverandørene.

Les også

Finsk bilfabrikk skal lage Mercedes

Les også

Think konk - for fjerde gang

Les også

Fisker konkurs

Publisert: