Tesla klarer ikke nå eget leveringsmål

Men aksjemarkedet svarer på Tesla-resultatet med kursoppgang.

LITT ETTER SKJEMA: Konsernsjef Elon Musks Tesla Motors er litt etter produksjonsskjemaet og det fører til at de ikke klarer å levere like mange biler som de tidligere trodde.
Publisert:

Ettervirkninger av en sommerstengt fabrikk gjør at Tesla Motors bommer på sine egne anslag for leverte biler i 2014.

I regnskapsrapporten for tredje kvartal heter det at selskapet fortsatt regner med å produsere 35.000 biler i inneværende år.

Men ved utgangen av kvartalet lå selskapet omlag 2.000 biler bak målet om 35.000 leverte kompleksiteten i produksjonen gjør at de «kun» klarer å levere 33.000 biler, heter det.

- Det er 50 prosent flere enn leveringene i 2013, men fem til syv prosent under våre tidligere estimater for 2014, heter det i brevet til aksjonærene i Tesla.

Underskudd

I tredje kvartal fikk Tesla et justert underskudd per aksje på to cent. Det var imidlertid bedre enn de forventede åtte centene.

Og Tesla varsler at de regner med et overskudd på mellom 30 og 35 prosent per aksje i fjerde kvartal.

Regnskapet viser forøvrig at omsetningen økte 431,3 millioner dollar i tredje kvartal i fjor til 851,8 millioner dollar i årets tredje kvartal.

På New York-børsen var det nervøst i timene før resultatet ble annonsert like etter New York-børsens stengetid klokken 22.00 norsk tid.

Da hadde aksjen falt med hele 3,33 prosent til 230,97 dollar. Det var åpenbart en frykt for at det kunne komme dårlige nyheter i regnskapsrapporten.

Uavhengig av om nyhetene i regnskapsrapporten var gode eller ikke, var de i alle fall bedre enn fryktet.

Kursoppgang i kveld

For i den uoffisielle etterhandelen stinger nemlig Tesla Motors-aksjen kraftig onsdag kveld.

I 22.40-tiden er aksjen opp hele 4,91 prosent til 242,30 dollar og mer enn hele onsdagens fall er spist opp.

Selskapets produksjons- og leveringsprognoser for 2015 er uendret og som vanlig vil selskapet komme med økonomiske prognoser for neste år når regnskapet for fjerde kvartal foreligger utpå nyåret.

Men skal konsernsjef Elon Musk og finansdirektør Deepak Ahuja levere som lovet, må det komme gode regnskapstall for 2015.

For i avslutningen av brevet til aksjonærene, skriver de nemlig:

- 2015 bør bli nok et spennende år for Tesla med akselererende omsetningsvekst og økende fortjenestemarginer.

Les også:

Publisert: