Golf og Volkswagen vokser elektrisk

Hver fjerde nye Volkswagen-bil i Norge i oktober er elektrisk drevet.

RULLER UT: Elektrisk drevne Golf-biler står oppstilt under selskapets årlige pressekonferanse i mars i år. Det er etterhvert blitt mange slike biler på norske veier.
Publisert: Publisert:

De som tror elektiske biler handler om det amerikanske bilmerket Tesla må tro om igjen.

Tesla er nemlig i ferd med å bli knust i det norske markedet av de tradisjonelle bilgigantene Nissan og Volkswagen.

For Volkswagens del innebærer lanseringen av elektriske drevne biler sterkt til at den tyske produsenten styrker sin allerede sterke posisjon i det norske markedet i oktober.

Volkswagen til værs

Nyregisteringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser nemlig at det ble registert 2.061 nye Volkswagen biler i oktober.

Det er 15,9 prosent av det totale antall nyregistreringer i den måneden og gjør Volkswagen til landets suveren mest solgte bilmerke.

For Volkswagens del var veksten på 33 prosent i forhold til oktober i fjor, noe som i stor grad kan forklares med salg av elektriske biler.

Informasjonssjef Anita Svanes i Møllergruppen opplyser til E24 mandag kveld at det i alt ble registrert 554 nye elektriske biler fra Volkswagen i oktober. Det innebærer at omlag hver fjerde av de totalt 2.061 nyregistrerte Volkswagen-bilene i oktober er elektrisk drevet.

Av de 554 nye elektrisk drevne bilene var 324 bilmodellen Golf og 230 bilmodellen Up.

Takker kundene..

Totalt sett fører de gode oktober-tallene for Volkswagen til at bilmerkets markedsandel øker til 14,8 prosent så langt i år.

- Vi er godt fornøyd med oktober og takker alle våre kjære kunder som valgte Volkswagen, sier Svanes til E24.

Hun legger til at det har vært god innsats hos forhandlerne.

Den store taperen i det norske bilmarkedet er Toyota som hadde en markedsandel på 11,2 prosent i oktober og 11,4 prosent hittil i år. Salget i oktober var hele 23,2 prosent lavere enn i oktober i fjor, mens salget hittil i år er 11,9 prosent lavere enn i tilsvarende periode i fjor.

Likevel beholder Toyota posisjonen som landets nest største bilmerke.

..og tar elbil-markedet

Amerikanske Tesla er i ferd med å miste sin posisjon blant de elektrisk dreven bilene her i landet.

Tesla ligger nå på tredje plass med en markedsandel på 23,6 prosent. Nissan har tetposisjonen med en markedsandel på 27,4 prosent, mens Volkswagen er på andre plass med 26,7 prosent.

For Tesla og Nissan er det imidlertid verd å merke seg at Volkswagens sterke markedsandel er bygget opp i løpet av de siste månedene.

I oktober alene var 39,6 av alle nyregistrerte elektrisk drevne biler en Volkswagen.

Totalt sett var 10,8 prosent av alle nyregistrerte biler i oktober elektrisk drevne biler.

Les også:

Publisert: