Klassekampen: – Ferd kan bli Amedia-kjøper

Johan H. Andresen og investeringsselskapet Ferd skal ha lagt inn bud på Amedia, hevder en sentral kilde overfor Klassekampen.

KJØPER? Investor Johan H. Andresen i Ferd skal være interessert i å kjøpe seg inn i mediebransjen.

Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:

Ifølge kilder som står prosessen nær, kan det norske investeringsselskapet trekke det lengste strået, muligens sammen med et utenlandsk investeringsfond, skriver Klassekampen.

«Uansett om Ferd er med i en prosess eller ikke, så kan vi nok ikke kommentere dette», skriver styreleder Johan H. Andresen i Ferd i en epost til avisen.

Tidligere i uken bekreftet Polaris Media i Trondheim at selskapet ikke var med i andre budrunde da fristen for å legge inn bud på mediegruppen gikk ut. Heller ikke David Montgomery, som gjennom Edda Media tidligere har eid en rekke av avisene som nå er i spill, er med i sluttrunden, bekrefter Truls Velgaard, som var konserndirektør i Edda Media før det ble solgt til A-pressen. Montgomerys investeringsselskap har likevel ikke trukket seg fra salgsprosessen, sier Velgaard.

– Montgomery er fortsatt interessert i å vurdere mulighetene rundt Amedia. Fra hans side er det ikke snakk om noen lukket dør.

Ifølge Klassekampen tyder mye på at salget av Amedia kan bli avgjort raskt, kanskje allerede til uken.

Les også

Forsker tror Amedia blir stykket opp

Les også

Johan Andresen om Aibel-kontrakten: Dette er så digg!

Les også

Andresen sammenligner oljepenger med heroin

Her kan du lese mer om