Ny seerrekord for TV 2 Nyhetskanalen

Redningsaksjonen i Chile løftet seertallene for TV 2 Nyhetskanalen.

REDDET: En av de 33 arbeiderne oppe i lyset torsdag.
Publisert:

Tirsdag startet den dramatiske redningsaksjonen av de 33 fangende gruverarbeiderene i Chile. TV 2 Nyhetskanalen fulgte aksjonen live og ble belønnet med en ny seerrekord.

- Vi hadde en andel på 5,4 prosent og det er ny rekord. Før der var det dekningen av det svenske prinsessebryllupet i juni som var rekorden med 5,1. Og før der igjen Obamas besøk i Oslo med 4,6, skriver nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, i en e-post til E24.

Alt dette ble grundig slått med 10 prosents andel onsdag, skriver han videre. Årsæther mener dette er oppsiktsvekkende tall.

- Vi hadde aldri forestillt oss slike andeler, selv om det er en eksepsjonell begivenhet.

Nyhetskanalen var med disse tallene største kanal store deler av døgnet onsdag.

- Det er helt åpenbart at det norske folk har oppfattet Nyhetskanalen som den kanalen man måtte ty til for å få dette dramaet direkte, fortsetter nyhetsredaktøren.

(Saken fortsetter under bildet.)

Største kanal

Nyhetskanalen satte også rekord på dekning - i alt 793 000 personer var innom kanalen i minst tre minutter sammenhengende, og disse så i snitt på Nyhetskanalen i 82 minutter.

Nyhetskanalen var største kanal fra klokken halv tolv tirsdag kveld til klokken syv onsdag morgen. Nyhetskanalen regjerte også som største kanal på dagtid onsdag fra klokken elleve til seks.

Også på nett lot nordmenn seg rive med.

- Nettavisen har alltid god trafikk på hendelser, og gruveaksjonen i Chile er intet unntak. Vi har sett at antall leste saker per besøkende under de mest intense periodene av denne aksjonen har ligget 50-70 prosent høyere enn normalen. Av våre litt over 400.000 lesere hver dag har en større andel enn normalt oppsøkt det vi kaller utenriksnyheter enn ellers, forteller ansvarlig redaktør, Gunnar Stavrum, i Nettavisen til E24.

Slo ikke statsbudsjettet

Men i motsetning til Nyhetskanalen sanket ikke Nettavisen nye rekorder.

- Vi så likevel at dekningen av redningsaksjonen ikke kom opp mot tallene vi så på Statsbudsjettet når dett ble fremlaget, noe som sannsynligvis er med bakgrunn i hvilke lesere Nettavisen har opp mot for eksempel seerne til nyheter på enkelte tv-kanaler.

Satvrums kollegaer dekket også redningsaksjonen natt til onsdag.

- Vi hadde folk på natten for å dekke hendelsen live, og hadde ok trafikk på disse sakene på morgenkvisten. Men interessen dabbet merkbart av utover dagen.

Stavrum mener det kan henge sammen med at selve redningen skjedde live på de fleste internasjonale tv-stasjoner, og at interessen for selve redningsaksjonen mest dreide seg om å se levende bilder av at gruvearbeiderne kom opp.

Gla'blad

For Dagbladets nettutgave gjelder tydeligvis ikke Stavrums påstand. Her jubles det:

- Vi har hatt en fantastisk dekning av gruvedramaet i Chile - med super trafikk, og vi er veldig fornøyd med responsen, skriver nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord til E24.

Avisens målinger viser at nettutgaven hadde nesten 4,8 millioner visninger av forsiden onsdag. I underkant av 100.000 så livesendingene fra Chile på dagbladet.no.

Les også:

Les flere nyheter på E24 Media

Publisert: