Netflix lanseres i Norge i dag

Nok en gigant er på plass for å konkurrere om nordmenns TV-titting.

LOKKETILBUD: Streaming-tjenesten Netflix lanseres i Norge onsdag og nordmenn tilbys én måned gratis prøveabonnement.
Publisert:

Til glede for mange filmentusiaster lanseres streaming-tjenesten Netflix i Norge onsdag.

For 79 kroner måneden vil man kunne se så mye filmer og serier man vil både hjemme og på farten, men man prøve tjenesten gratis i én måned.

Kunder med Spotify-abonnement vil få tilbud om en utvidet prøveperiode, som en del av Netflixs samarbeid med musikktjenesten.

I en pressemelding skriver Netflix at tilbyr velkjente utenlandske TV-serier og filmer, men også har fått på plass nordisk innhold fra blant annet Nordisk film og Svensk Filmindustri.

Dette betyr at populære serier som Lilyhammer og Jul i Blåfjell vil bli å finne der, ifølge selskapet.

Avansert analyse

Det som skiller Netflix fra mange av konkurrentene er selskapets anbefalingsfunksjon. Siden starten i 1997 har selskapet analysert brukernes seervaner og rangeringer av innhold.

Ved å analysere disse datene får hver bruker sine egne personlige anbefalinger og forslag til ting man kanskje vil like.

Det amerikanske selskapet, som opprinnelig startet med filmutleie via posten, har de siste årene skaffet seg 27 millioner kunder til streaming-tjenesten sin i Europa og Nord-Amerika.

Ikke alene

Netflix er langt fra alene om å ville konkurrere om nordmenns gunst. Flere konkurrenter har allerede lansert sine tjenester og flere er på vei.

I fjor høst åpnet Apple sin filmtjeneste på iTunes i Norge. De tilbyr både filmleie og kjøp, og krever ingen månedsavgift.

Viasat kom på banen med Viaplay i fjor hvor de tilbyr TV, film og sport. I tillegg til et stort arkiv av nye og gamle filmer, satser Viaplay sterkt på direktesendinger av blant annet fotball, Formel 1 og golf.

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDET

SEERSUKSESS: Serien «Lilyhammer», med Sopranos-stjernen Steven Van Zandt (midten) og Steinar Sagen (t.v.) blir å finne på Netflix.

HBO, som er kjent for serier som Band of Brothers, Sex og Singelliv, The Wire, Sopranos, kommer til Norge før nyttår.

Selskapet har uttalt at både tv-kanalen og streaming-tjenesten kommer til Norge. Dermed vil de konkurrere hardt både mot tv-kanaler og tjenester som Netflix.

HBO har til og med lovet at innholdet vil bli tilgjengelig i Norge kun en dag etter visning i USA. Det er usikkert hvordan dette vil fungere, med tanke på at mye av HBOs innhold allerede distribueres av andre aktører i Norge.

Underholdning «overalt»

Fellesnevneren for alle tjenestene er at de kan brukes både hjemme og på farten.

Som Netflix-kunde kan du i tillegg til å se filmene og seriene på datamaskinen få tilgang til tjenesten på spillkonsoller som XBOX og Playstation, mobiler og nettbrett via en Netflix-app og på diverse TV'er og Blue-ray-spillere.

Apple har ogå gjort Netflix tilgjengelig på Apple TV.

Apples filmtjeneste på iTunes kan brukes på iPhone, iPad, via TV på Apple TV og selvfølgelig på datamaskinen.

Det er ikke kjent om HBO vil tilby sin app til norske brukere. Amerikanske brukere kan via app'en få tilgang til HBOs innhold på mobil og nettbrett.

Viaplay er i tillegg til Viasats HD-dekoder tilgjengelig på mobile plattformer og kommer snart på Playstation 3.

Netflixs amerikanske toppsjefer møter norsk presse i ettermiddag. E24 kommer tilbake med mer.

Les også

Samsung + HBO = santHer er Microsofts stikk til Apple og SpotifyTV 2 og NRK bekrefter samtaler med Netflix

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om