Prøver seg med lokkepris på iPad

Edda Media ruller de kommende ukene ut dagsavisene sine på iPad. Skeptiske lesere skal lokkes med lavere pris.

KLAR MED FOTBALL-APP: Drammens Tidende er allerede tilgjengelig på iPad. Nå kommer resten av Edda Medias dagsaviser etter. Drammens Tidende lanserer samtidig en egen fotball-app om Strømsgodset. Her er administrerende direktør Mette Throndsen i Edda Media Buskerud, digitalredaktør Monica Lid og sjefredaktør Geir Arne Bore.
Publisert:

- Retningslinjene er at prisen på et abonnement på iPad skal ligge på cirka 15 prosent under det vi tar for papirutgaven i dag, sier konserndirektør Tom Helge Rønning i Edda Media.

Han har det overordnede ansvaret for selskapets satsing på iPad.

- Prisene kan nok variere, men utgangspunktet for er at den skal ligge et sted mellom 5 og 15 prosent under prisen på papiravisen, sier Rønning.

Halv pris

Edda Media eier 12 dagsaviser som i løpet av få uker alle vil være tilgjengelig i Apples nettbutikk AppStore.

To aviser er allerede på plass. Drammens Tidende og Fredrikstads Blad kan begge kjøpes i AppStore. Versjonen laget for iPad er den samme som i dag selges som e-avis på nett.

Brukere som ikke vil tegne abonnement kan kjøpe en enkeltutgave. Hvert eksemplar koster da 10 kroner. Det er halv pris sammenlignet med løssalgsprisen for papiravisen.

Lite igjen

Av dette beløpet går 2,50 kroner i merverdiavgift. Deretter skal Apple ha 3 kroner. Drammens Tidende sitter dermed igjen med 4,50 kroner.

- For oss handler dette om øke salget av e-avisen og la folk bli kjent med produktet. Vi er jo usikre på hvordan betalingsvillligheten er, og det - kombinert med at kostnadsbildet er et litt annet for e-avisen - gjør at vi har havnet på dette utgangspunktet, sier Rønning.

Fotball-apper

I tillegg til salg av e-avis gjennom AppStore planlegger Edda Media å lansere en rekke andre apper. I første omgang knyttet det seg til forball.

Drammens Tidende har allerede utviklet en egen Godset-app som nå venter på godkjenning fra Apple.

Redaktør for digitale medier i Drammens Tidende, Monica Lid, er veldig spent på hvordan fotball-appen vil slå an.

- Vi er svært fornøyd med den første egenutviklede appen vår, og gleder oss til DT Godset er på plass i Appstore. Vi er inne i en utrolig spennende tid og satser på at denne blir den første av en rekke apper fra Mediehuset Drammens Tidende, sier Lid.

Les også:

Les flere mediesaker på E24 Media

Publisert: