Batmobilen solgt for millioner

Den originale batmobilen ble denne helgen solgt for 4,2 millioner dollar, tilsvarende 23,4 millioner kroner, til en entusiast i Phoenix.

SERIEBIL: Den første Batmobilen ble solgt i helgen.
Publisert:

Den futuristiske toseteren er kjent fra fjernsynsserien «Batman», som gikk fra 1966 til 1968 med Adam West og Burt Ward i rollene som Batman og Robin.

Mannen som nå har kjøpt bilen, 56 år gamle Rick Champagne, sier en drøm nå er gått i oppfyllelse.

– Jeg likte Batman virkelig godt da jeg vokste opp, og målet mitt da jeg kom hit, var å kjøpe bilen, sier Champagne til Reuters.

Auksjonen fant sted i Scottsdale i delstaten Arizona lørdag.

Bilen er i utgangspunktet en konseptbil laget for Lincoln, håndbygget av det italienske karosseribyggerfirmaet Ghia, i Torino. Den ble vist på en bilutstillig i Chicago i 1955.

Futura

Bilen fikk det opplagte navnet Lincoln Futura.

Den hadde instrumentene på rattet og en girkasse som ble styrt av knapper. Den skulle være et «rullende laboratorium».

I 1959 ble den brukt i filmen «It Started with a Kiss», med Debbie Reynolds og Glenn Ford. Noe senere kjøpte George Barris bilen for én dollar.

(Saken fortsetter under bildet)

UTGANGSPUNKTET: Batmobilen ble laget på denne, en Lincoln Futura.

På midten av 60-tallet ble Barris kontaktet av 20th Century Fox, som lurte på om han kunne laget en bil til deres kommende Batman tv-serie.

Mer bilstoff på E24 BIL

Han bestemte seg for å bruke sin Lincoln Futura og bygde Batmobilen i løpet av 15 dager med et budsjett på 15.000 dollar.

Bilen ble stjerne

- Kjøretøyet markerer ikke bare den klassiske Bat-logoen som sitter på døren, men en tid i tv-historien da de trosset oddsene og gjorde bilen til den store stjernen, sier Jackson.

OMBYGGING: Her er Barris og hans menn i gang med å gjøre Futura om til Batmobilen.

Den har ikke vært til salgs siden Barris kjøpte bilen for én dollar.

Bilen kommer med en rekke Batman-spesifikke saker som Detect-a-scope, kabelkutterkniv, anti-tyv enhet, Batscope, fjernstyrt Batkomputer, Bat-røyk, Batphone og mye mer.

Publisert:
Gå til e24.no