Volvo låner mer penger

Volvo tar opp store lån for å utvikle nye produkter og oppgradere fabrikkene.

KINA: Tidligere denne måneden startet Volvo serieproduksjone av en lang versjon av S60-modellen på fabrikken i Chengdu, Kina.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

I fjor lånte Volvo Car Group 7,6 milliarder kroner av China Development Bank. Nå har det hentet inn mer penger derfra med ett nytt lån på 4,9 milliarder kroner.

- Denne avtalen er et ytterligere bevis på det gode forholdet mellom Volvo Car Group og China Development Bank, sier Hans Oscarsson, finanssjef i Volvo i en pressemelding.

Begge lånene utløper i 2021.

De sier pengene skal brukes til «videre utvikling av produktprogrammet og i tillegg styrke kaptialstrukturen i selskapet de neste årene.»

Nye fabrikker

Etter en periode med fallende salg, har Volvo snudd trenden de siste månedene. Det er særlig i merkets nye hjemland, Kina, at det har blitt fart i salget. Der har det doblet seg i forhold til i fjor, mens Volvo fortsatt sliter i det som normalt har vært det sterkeste markedet deres, USA.

Mer bilstoff på E24 BIL

Trolig skal den ferske kapitalen brukes til på produksjonsenhetene i Kina, hvor de holder på å bygge ut sine fabrikker. En monteringsfabrikk i Daqing, er under bygging. Her vil de første før-produksjonsbilene rulle ut i slutten av 2013, som en del av opplæringsprosessen. Den skal være fullt operativ i 2014.

Les også: Volvo starter produksjon i Kina

Motorfabrikken i Zhangjiakou skal være klar i høst. Den skal levere motorer til produksjonsanlegget i Chengdu, hvor serieproduksjon nettopp har startet.

Kinesiske Geely kjøpte Volvo av Ford i 2010. I 2012 solgte de 421.951 biler, som var en nedgang på seks prosent i forhold til året før.

Les også:

  • Familieracer fra Volvo
  • Volvo håper på break-even
  • Dette er fremtidens Volvo
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Milepæl for Volvo: Har solgt 100.000 biler i Kina i år

  2. Volvo mener Zlatan løftet salget

  3. Volvo har snudd minus til pluss

  4. Volvo varsler endring: – Markerer slutten for rene forbrenningsmotorer

  5. Volvo fra elendig til godt i løpet av 2013