Ssangyong-eier vil kjøpe Aston Martin

Det indiske selskapet Mahindra skal være på vei til å kjøpe seg inn i den britiske luksusbilprodusenten Aston Martin.

INDISK INVESTERING: Mahindra kjøpte Ssangyong i 2011, her representert med modellen Rodius, nå har de lagt inn et bud på Aston Martin.
Publisert: Publisert:

Indiske Mahindra skal ifølge Automotive News være nær ved å kjøpe en stor aksjepost i luksusbilprodusenten Aston Martin.

Mahindra eier fra før av bilmerket Ssangyong og er i tillegg verdens største traktorprodusent.

- Det er vanskelig å se for seg en traktor og en Aston Martin i samme garasje. Oppkjøpet vil utvide porteføljen deres, men tilfører ikke noe til deres traktor eller indiske portefølje, sier en forvalter i JI India Equity Fund, til Automotive News.

I dag eies Aston Martin av det Kuwait-baserte selskapet Investment Dar. De kjøpte det klassiske britiske bilmerket fra Ford, for 479 millioner pund, tilsvarende 4,37 milliarder norske kroner i dagens kurs, i 2007.

De har en tid sett etter en ny investor slik at de kan bære kostnadene med å utvikle nye modeller.

Liten interesse

ELDRE BILPARK: Aston Martin lager vakre biler, som Vantage V12, men har ikke penger til å utvikle helt nye biler og motorer.

Ingen av de større bilprodusentene har vist noen interesse.

Så langt har det bare vært Mahindra og det italienske oppkjøpsfondet Investindustrial som har lagt inn bud.

Les også: Nyhetsbyrå: Aston Martin er til salgs

I fjor ble det solgt 4200 Aston Martin. Noe av problemet til Aston Martin er at de selv må bære alle utgifter i produktutviklingen, noe som tar 25 prosent av inntjeningen, mot rundt halvparten hos bilprodusenter som BMW og Jaguar Land Rover.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Vi er positive til en avtale som sikrer fremtiden til firmaet og tilfører ny kapital. Vi er mer bekymret for et oppkjøpsfond, fordi den bransjen har et rykte når det kommer til å kutte kostnader. Vi er mer positive til det indiske selskapet som har et renommé og eierandel i bilindustrien fra før av, sier Tim Parker i Aston Martins fagforening.

Tata

Mahindra var tidligere i år en av de påståtte interessentene til Saabs konkursbo.

Indiske Tata kjøpte Jaguar og Land Rover fra Ford på samme tid som Investment Dar tok over Aston Martin. Tata har siden det fått fart i salget og lansert flere nye modeller.

Les også: Britiske luksusbiler i vinden

Det er ventet at avtalen mellom Aston Martin og Mahindra kan være klar i slutten av uken.

Les også:

Denne bilen blir 170.000 billigere

E24 tester: Aston Martin V12 Vantage - Brutalt vakker

V12 Zagato klar for produksjon

Publisert:
Gå til e24.no