Måling: Folk positive til elbiler, men vil ikke ha

Halvparten av de spurte mener at elektriske biler kan dekke transportbehovet deres, men få vurderer å skaffe seg, viser måling.

FLATT BATTERI: Produksjonen av Think ble stanset i mars 2011, og i mai 2011 begjærte Think seg selv konkurs.
Publisert: Publisert:

52 prosent av de spurte svarer at det er uaktuelt å kjøpe elbil i løpet av de neste to årene. Motstanden er størst i Nord-Norge, ifølge målingen som Sentio har laget for utviklingsselskapet Profero.

I Nord-Norge svarer 66 prosent nei på spørsmål om de vurderer elbil som alternativ hvis de skal kjøpe ny bil de neste to årene. I Oslo og Akershus er det 45 prosent som ikke vurderer elbil som alternativ i det hele tatt, skriver Nationen.

I teorien er folk likevel positive til elbiler. På landsbasis svarer 35 prosent at de kan se for seg elbil som bil nummer to, og 13 prosent kan se for seg elbil som hovedbil i familien.

– Det har vært nærliggende å tenke på elbil som et byfenomen. Vi vil utfordre den tenkningen, sier daglig leder Gisle Bakkeli i Profero.

Seniorrådgiver Tom E. Nørbech i Transnova, Samferdselsdepartementets prosjekt for å redusere CO2-utslipp fra transportsektoren, mener at folk har rekkeviddeangst. Derfor er det så mange som ikke vil vurdere å kjøpe elbil, tror han.

I dag finnes det i underkant av 20 hurtigladesteder i Norge. Tallet skal økes med 50 i løpet av kort tid. Hurtigladere er ladestasjoner som lader opp en elbil på 20 minutter.

Les også: Gründeren kjøper Buddys konkursbo

Publisert:
Gå til e24.no