SAS håner DN

Parodierer avisen etter artikkel om flyselskapets sikkerhet.

Publisert: Publisert:

Sist lørdag hadde Dagens Næringsliv en artikkel over ti sider om angivelige alvorlige flyhendelser i SAS de siste årene. Kommuniksasjonsdirektør Claus Sonberg (bildet) slår tilbake mot DN i et innlegg i avisen i dag, hvor avisens featurestil blir parodiert.

"Arlanda 2. juni 2009. Morgenflyet fra Oslo lander trygt og uten avvik fra normalen, slik 99,94 prosent av alle flyvninger med SAS gjør." (...)

"Om bord på flyet fra Oslo sitter to dresskledde menn som er bedre kjent med dette enn de fleste. Kanskje er det nettopp derfor de også denne gangen velger SAS, til tross for at det finnes alternativer både i luften og på bakken. Bak de to dressene skjuler det seg to av Skandinavias mest kritiske journalister. De har de siste månedene endevendt arkivene hos luftfartstilsynene og havarikommisjonene i alle de skandinaviske landene, snakket med eksperter og fått besvart mer enn 50 e-poster med detaljerte spørsmål om sikkerheten i SAS. Nå er de på vei for å intervjue visekonsernsjef og øverste sikkerhetsansvarlig i SAS, John Dueholm. Når intervjuet etter halvannen time er over, og journalistene ikke lenger har flere kritiske spørsmål, spaserer de til gaten og setter seg ombord på et nytt SAS-fly hjem til Oslo. Intervjuet med SAS-sjefen kan ikke ha gjort dem nevneverdig bekymret for sikkerheten til flyselskapet. Når journalistene kommer hjem og skal skrive sin ti sider lange artikkel, velger de å holde de mest vesentlige faktaene om sikkerheten til SAS skjult for leserne", skriver Sonberg syrlig i sitt innlegg i dag.

"Tilbake sitter en hoderystende sikkerhetsansvarlig og kommunikasjonsdirektør i SAS og priser seg lykkelig over at vi i vårt selskap har en kultur for feilsøking og rapportering av fakta som er noe helt annet enn i Dagens Næringsliv."

Flere saker på Kampanje

Publisert: