Forsvaret kjøper hundrevis av nye pickuper fra Volkswagen for 423 millioner

Forsvarsmateriell inngår nå en rammeavtale med Harald A. Møller og bestiller i første omgang minst 360 feltvogner til 423 millioner kroner.

FORSVARET BESTILLER: Heimevernet skal ha nye feltvogner basert på Volkswagen Amarok. Her er den avbildet i «sivil» versjon. Heimevernet vil få levert en upansret versjon med en påmontert kasse bak slik at den ikke har et åpent lasteplan.

Foto: Frode Hansen VG
Publisert:

Mandag formiddag undertegner Forsvarsmateriell en rammeavtale og en bestilling av minst 360 nye feltvogner med Harald A. Møller på Lutvann militærleir utenfor Oslo.

Det opplyser Forsvarsmateriell til E24/VG.

Rammeavtalen løper i tre år med mulighet for forlengelse i to omganger til på to år av gangen.

Under rammeavtalen skal Heimevernet i første omgang få levert ha minst 360 kjøretøy til en verdi av rundt 338 millioner kroner (423 millioner inklusiv merverdiavgift). Leveransene vil skje fra høsten 2019.

Rammeavtalen som inngås åpner imidlertid også får at andre etater gjør bestillinger av kjøretøy.

«Heimevernslagene er utrustet med to kjøretøy i hvert lag med kapasitet til å frakte 8 stridsutrustede soldater, inklusive alt lagsmateriell og forsyninger for et oppdrag på 48 timer», skriver Forsvarsmateriell i en melding, og legger til at kjøretøyene er upansret.

I tillegg til selve leveransen skal Harald A. Møller også stå for service og ettermarkedstjenester for kjøretøyene i de 11 heimevernsdistriktene.

Slik vil de nye feltvognene se ut

Foto: Forsvarsmateriell
Les også

Volkswagen slutter å lage «bobler»

Les også

– Vi må finne opp bilen på nytt

Les også

Satser stort på elbil: Tror ikke Bensin-Golf er døden nær