Kraftselskaper investerer 50 millioner i teknologibedrift

Lyse og Haugaland Kraft blir medeier i Datek, som blant annet leverer teknologi til smarthus, smartbyer og helsevesenet.

Konserndirektør Toril Nag i Lyse.
  • Ola Myrset (Stavanger Aftenblad)
Publisert: Publisert:

– Datek er en av de mest spennende aktørene i landet når det gjelder teknologiløsninger til både kommuner og bedrifter. Vi ser også et betydelig potensial innen smarte løsninger rettet mot privatmarkedet, sier Toril Nag, konserndirektør for tele i Lyse, i en pressemelding.

Ifølge meldingen leverer Datek teknologi til segmenter som flåtestyring (tog, lastebiler, busser etc.), styring av veilys, bakkesystemer på flyplasser og løsninger til smarthus og smartbyer.

Lyse og Haugaland Kraft går inn med 50 millioner kroner gjennom et felles eierselskap de har like stor andel i. Eierandelen i Datek blir på 32 prosent.

– Haugaland Kraft og Lyse har et felles utgangspunkt i ønsket om å være en god og nær samarbeidspartner med kommunene. Vi har tro på at Datek vil kunne utvikle gode teknologiske løsninger som vil komme kundene våre til gode, sier konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft.

Datek-ledelsen: Trond Westgaard, fra venstre, Per Berg, Øyvind Sløgedal og administrerende direktør Anders Westgaard.

– Strategisk fulltreffer

De to kraftselskapene fra Rogaland går nå inn med 50 millioner kroner i Datek og blir medeiere i selskapet, som har 45 ansatte og holder til på Lillestrøm. Det omsatte for 84 millioner kroner i 2019, opp fra 61 millioner året før. Resultatet før skatt ble 8,9 millioner.

Bedriften har ambisjoner om å doble antallet ansatte de neste årene.

– Vi mobiliserer i det voksende markedet for smarte produkter og tjenester og har planer om å lansere flere spennende løsninger innen energi- og smarte hjem-segmentet. Å få Lyse og Haugaland Kraft inn på eiersiden oppleves som en strategisk fulltreffer for oss, sier administrerende direktør Anders Westgaard i Datek.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Lyse
  2. AftenbladetE24

Flere artikler

  1. SR-Bank kjøper stort regnskapsbyrå med 200 ansatte

  2. Havvindforslag fra NHO: – Konkurransevridende

  3. Stavanger-selskap kjøpes opp - kommer inn i Nysnø-familien

  4. Hitecvisions Moreld satser stort på havvind

  5. Stor dronekontrakt i USA til Forus-selskap