E24-podden: IT-konsulentene er fullbooket og etterlyser flere kloke hoder

Ukens gjest i studio er ansvarlig for IT-strategi i Accenture i Norden, Roger Østvold.
E24-podden
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Etter et bratt økonomisk fall over hele verden i fjor skal økonomiene igjen vokse, både for å ta igjen det tapte og for å utvikle seg videre.

Men bør vi kanskje forberede oss på at vi får et annerledes næringsliv og et annerledes marked nå – og ikke bare trykke «play» der vi pauset samfunnet i fjor?

Forrige uke hadde E24-podden besøk av sjefen i det norske teknologiselskapet Cognite, som er en av mange aktører som er i full sving med å drive utviklingen fremover innen industriell digitalisering.

Men det er ikke bare hos Cognite det er hektisk om dagen. Det er det også for de fleste andre som driver med IT- og teknologiutvikling.

Ja, selskapene som leverer konsulenttjenester innen IT er «fullbooket» forteller Roger Østvold, ansvarlig for IT-strategi i Accenture i Norden, i E24-podden.

Utviklingen drives av to store drivkrefter: Klimaomstilling og digitalisering.

Østvold har med seg en fersk undersøkelse som er gjort blant 700 toppledere i Europa. Den gir et innblikk i hvilke trender som utspiller seg, hvilke beslutninger som tas og hvordan vi i Norden ligger an, sammenlignet med resten av kontinentet.

Så hvordan skal næringslivet vårt og samfunnet vårt best utnytte de mulighetene som nå kommer? Og har vi alle ingrediensene som skal til for å bake denne nye kaken vi skal leve av?

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. E24-podden
 2. Accenture
 3. Samfunnet
 4. Digitalisering
 5. Næringsliv
 6. Utvikling
 7. Podkast

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Investtech-analyse: Tre aksjer du bør kjøpe før kvartalstallene slippes

 2. Betalt innhold

  Børs i katedralen

 3. Bedriftene står i kø for IT-ekspertise: – Udekket behov som bare øker

 4. E24-podden: Norge har fått en enhjørning

 5. E24-podden i Arendal: 5G, hjemmekontor og hackerne som truer