- Facebook med nyhetsleser på gang

Nedleggingen av Google Reader og innføringen av hashtags på Facebook betyr at de skal innføre en nyhetslesetjeneste.

KOMMER MED NYTT: Facebook har invitert til slipp av en nyhet på torsdag. Her ser vi administrerende direktør og gründer Mark Zuckerberg under en tidligere pressekonferanse.

JUSTIN SULLIVAN
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

Det mener i hvert fall skribent Josh Constine hos nettstedet Tech Crunch.

Facebook har lansert at en større nyhet skal slippes den 20. juni, altså om tre dager.

Constine mener mye tyder på at det er en lesetjeneste de kommer til å presentere. Nettstedet ITProPortal spekulerer i det samme.

Liste over mest delte?

- Det kan bli en liste over de mest delte artiklene, eller et RSS-leserprodukt, skriver Constine.

- Uansett kan ideen dra nytte av Facebooks massive samlede data over hva folk deler seg i mellom, til å presentere populære og personlig anbefalte nyheter.

ABC News var først ut med å presentere nyheten om at Facebook inviterer til slipp av en nyhet på torsdag.

SPÅR: Josh Constine fra Tech Crunch (på storskjermen) er en respektert IT-skribent. Nå legger han to og to sammen, og spår en nyhetstjeneste fra Facebook. Her intervjuer han trioen bak nettsiden Rap Genius på en konferanse i New York tidligere i år.

Brian Ach

- Et lite team har jobbet med en stor idé. Møt oss for kaffe og et nytt produkt, heter det i presseinvitasjonen, som kommer bare dager etter at de innførte hashtags slik som Twitter og Instagram.

Constine fra Tech Crunch mener en del faktorer ved selve invitasjonen peker på en nyhetslesetjeneste.

- Den ble sendt på papir, via ordinær sneglepost, ikke e-post slik Facebook vanligvis bruker. Invitasjonen har også en påtrykt «kaffeflekk» oppe i det ene hjørnet. Hvor får du kaffeflekker på papir? Jo, på avisen når du leser nyheter om morgenen, argumenterer han.

Google Reader legges ned

- Selv om de fleste brukere deler artikler semiprivat, så har Facebook mulighetene til «å se alt». Deres algoritmer kan fange opp hvile artikler som deles mest, uten at man bryter personvern og avslører hva den enkelte er opptatt av, skriver Constine, som legger til at hashtagene vil gjøre det enklere for Facebook å fange opp hva som «trender».

Han påpepeker også at Google, som E24 allerde har omtalt, skal legge ned sin nyhetsleser ved utgangen av måneden. Noe som kan åpne opp markedet for slike tjenester.

Constine mener videre at en Facebook-generert nyhetstjeneste laget av Facebook selv, kan være dårlige nytt for de mange nyhetsappene som samler nyheter ut fra sosiale nettverk.

Publisert:

Flere artikler

  1. Nå kan du lagre linker, sider og musikk på Facebook

  2. - Facebook vil miste 80 prosent av brukerne innen 2017

  3. Slik bestemmer Facebookhvilket innhold du får se

  4. Annonsørinnhold

  5. Facebook kan gjøres om til en nyhetsplattform

  6. De fleste som jobber for Facebook er hvite menn