Dårlig retningssans? Her er «smart-skoen» som hjelper

En indisk bedrift har fått 2.500 forhåndsbestillinger på sin bluetooth-drevne «smart-sko».

«Smart sko»: Skoen som har fått navnet Lechal vil vise deg veien.
Publisert: Publisert:

Har du til vane å gå deg vill på nye steder, eller en av dem som rett og slett ble født uten retningssans og som sliter selv i velkjente trakter?

Da er du neppe alene.

Den indiske oppstartsbedriften Ducere Technologies har utviklet en spesiell sko som nå skal hjelpe disse å finne veien.

«Smart-skoen» fungerer slik at du synkroniserer skoen med en app som bruker Google Maps. Sålen i skoen vil så vibrere og fortelle deg når og hvor du skal skifte retning for å komme til dit du vil.

Den vil vibrere i høyre fot når du skal til høyre og i venstre fot når du, ja, du gjettet riktig, skal til venstre.

Skoen vil være å se i amerikanske butikker i oktober med en prislapp på 100 dollar, eller 625 kroner, forteller firmaet til CNBC.

Til joggere, turister og blinde

Ducere Technologies ble startet i 2011 av to indiske ingeniører og har i dag 50 ansatte. De har også sikret seg en rekke patenter på vibrerende sko.

(...artikkelen fortsetter under bildet)

«Smart-såle»: Om designet ikke faller i smak på smart-skoen kan en såle som man setter i hvilken som helst «uintelligent» sko passe bedre.

- Skoene er en naturlig forlengelse av menneskekroppen. Du vil dra hjemmefra uten klokken din, men du vil aldri dra uten skoene dine, sier en av grunnleggerne, Krispian Lawrence, til Wall Street Journal.

CNBC skriver at Ducere Technologies har mottatt 25.000 forhåndsbestillinger fra kjøpmenn i hele verden.

Mulig hjelpemiddel til synshemmede

Skoen var først tiltenkt synshemmede som til vanlig bruker blindestokk, men gunnleggerne Krispian Lawrence og Anirudh Sharma innså raskt at «smart-skoen» også kunne appelere til joggere, terrengsyklere og turister.

Sko som forteller deg hvor du skal gå kan muligens fungere som et hjelpemiddel for synshemmede i fremtiden. Ved L V Prasad Eye Institute i Hyderabad i India undersøker de effektiviteten til skotøyet som et hjelpemiddel for synshemmede, skriver selskapets hjemmesider.

Publisert: