Verden venter på Apple-tall

Like etter Wall Street stenger i kveld, klokken 22.00 norsk tid, skal IT-giganten offentliggjøre sine kvartalstall.

TALL KOMMER: Rundt klokken 22 norsk tid kan vi få vite hvor mange iPhone 6 som har blitt solgt. Her er Tim Cook under lanseringen i forrige uke i California.
Publisert: Publisert:

Det har vært et viktig kvartal for Apple.

I løpet av de siste månedene har de vist frem Apple Pay, Apple SIM, Apple Watch, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 og iPad Mini 3.

Trolig rundt 22.15 i kveld mandag, altså like etter stengetid på Wall Street, legger IT-giganten fra California frem sine tall.

Det er ikke nødvendigvis selve resultatet det er knyttet mest spenning til, men om man denne gangen får vite noe om hvor mange smarttelefoner Apple har solgt siden forrige lansering.

Les også

Apple beklager iPhone 6-feil

Salgstall

iPhone 6 og 6 Plus ble ikke lagt ut for salg før i slutten av kvartalet, men er sannsynligvis likevel viktig for inntektene som blir lagt frem mandag kveld.

Tim Cook har fortalt at det ble solgt mer enn 10 millioner av de nye smarttelefonmodellene under de første salgshelgene.

Under iPad-lanseringen i forrige uke sa Tim Cook at telefonene hadde blitt de bestselgende telefonene i Apples historie.

– I løpet av de første 30 dagene har vi fått en ny bestillings-rekord. Vi har ikke bare så vidt slått den gamle rekorden, den er gruset, sa Cook.

Les også

Slik ble en gammel iPhone dobbelt så rask

Resultat

Analytikere sa fredag at de forventet at de forventer at Apple melder om en inntjening på 1,30 dollar per aksje, ifølge en undersøkelse gjort av FactSet, skriver Marketwatch.

Apple har selv spådd en inntekt på mellom 37 og 40 milliarder dollar med en margin på 37 til 38 prosent.

Analytikere Thomson Reuters har spurt tror at Apple vil melde om et resultat på 39,85 milliarder, og analytikere FactSet har spurt tror it-giganten legger frem et resultat på 40 milliarder.

Amit Daryanani, analytiker ved RBC Capital Markets, skriver at lanseringen av iPhone 6-modellene i land, som Kina, vil kunne føre til fortsatt vekst hos Apple, ifølge CNBC.

Les også:

- Sim-kortet vil snart døApples «Siri» vil lære norsk: Søker etter norske utviklereNå kan også iPhone-brukerne få bedre oversikt over batteri-slukerneDette er Europas favoritt-telefon

Publisert:

Her kan du lese mer om