Apple Watch utsolgt på kort tid: Selges rådyrt på nett

De som vil skaffe seg en Apple Watch må enten smøre seg med tålmodighet eller bla opp store summer. De første klokkene ble nemlig revet fra internett-hyllene.

LANG VENTETID: Apple startet fredag forhåndssalget av Apple Watch og sjefen selv, Tim Cook, tok turen innom en Apple-butikk i Palo Alto for å snakke med kundene. Her viser han frem modellene i et utstillingsmonter.
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Fredag startet forhåndssalget av Apples nye smartklokke, som sendes ut til de første kundene i USA og enkelte andre land den 24. april.

Pågangen har vært så stor fredag at leveringstiden nå har blitt skjøvet flere uker og måneder ut i tid.

Bestiller man standardmodellen Apple Watch i størrelse 42 millimeter med en vanlig skinnreim nå opplyser Apples amerikanske nettsider at man først kan forvente å få klokken i juni. Den mindre modellen på 38 millimeter i samme utførelse har levering om fire til seks uker.

Leveringstiden på den rimeligere Sport-modellen og toppmodellen Edition, opplyses også til å være i juni. Edition-klokken koster for øvrig fra 10.000 til 17.000 dollar på Apples amerikanske nettsider (81.000 til 138.000 kroner etter dagens kurs, før skatt).

Populært gull i Kina

Denne dyreste modellen, i vanlig eller rosa gull, skal faktisk ha blitt utsolgt på under en time i Kina fredag, ifølge Business Insider. Der koster de dyreste Edition-klokkene helt opp i 20.000 dollar, ifølge nettstedet.

Flere som har klart å sikre seg en forhåndsbestilling hos Apple med levering nå i april og starten av mai, har begynt å selge ordrene sine på eBay.

Nettstedet Macrumors rapporterer at flere av de mest populære modellene tilbys for over det dobbelte av den vanlige utsalgsprisen. En sjekk fredag kveld viser at dette fortsatt er tilfellet (se bildet under).

Apple Watch er foreløpig tilgjengelig for bestilling i USA, Storbritannia, Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong og Japan. Det er ventet at klokken vil bli lagt ut for salg her i landet i løpet av året, men Apple har ikke gitt noen flere detaljer om når de utvider salget fra den første runden med land.

Fredag kveld var Apples smartklokke allerede på auksjon på eBay. Der selger folk forhåndsbestillingene de har lagt inn for mer enn dobbel pris av hva Apple tar. Her er en Sport-versjon kommet opp i 899 dollar, en klokke Apple selger for 399 dollar.
Les også

Nå skrur Telenor på 4G+

Les også

WSJ: – I høst vil Apple tilby nett-TV

Les også

Dette synes testerne om Apple Watch

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Apple

Flere artikler

  1. – Apple Watch får fem timers batteritid

  2. På denne datoen kommer Apples smartklokke

  3. Slipper sin nye storsatsning - Dette kan du forvente fra Apple i kveld

  4. iPhone X selges dyrt på eBay og Finn

  5. Apples smartklokke lagde køer i Stockholm