Slipper sin nye storsatsning - Dette kan du forvente fra Apple i kveld

Klokken 18 norsk tid inntar Tim Cook nok en gang scenen i San Francisco, for å presentere de siste nyhetene fra IT-giganten.

APPLE WATCH: Her presenterte Apple-sjef Tim Cook sin nye klokke i høst. I kveld skal det komme mer.

Robert Galbraith
  • Sigrid Moe
Publisert: Publisert:

Apples presentasjon i kveld kan bli den største de har i hele 2015. Det er forventet at de vil legge frem mer informasjon om Apple Watch, som snart skal legges ut for salg, men de kan også komme med informasjon om en ny MacBook og en iOS-oppdatering.

Les også

– Apple Watch får fem timers batteritid

Apple Watch

Presentasjonen har fått navnet «Spring Forward», for å minne om at klokkene skal stilles til sommertid snart. «Alle» mener at dette er en klar indikasjon på at Apple endelig vil fortelle mer om smartklokken Apple Watch.

Tidspunktet for å fortelle mer er også passende, siden salget av klokken skal begynne i april.

Les også

– Mister du kulheten, er det veldig vanskelig å komme tilbake

Under Apples forrige presentasjon ble det lagt frem en del informasjon om smartklokken, men det gjenstår fremdeles noen viktige spørsmål.

Blant annet vet vi lite om pris, bortsett fra at den billigste skal koste 349 dollar, like over 2.700 kroner.

Flere modeller

Når Apple Watch først kommer for salg, blir det ikke bare én modell.

I tillegg til standardmodellen i rustfritt stål, kommer to andre serier: Apple Watch Sport, med treningsvennlig reim og hus i aluminium og den mer eksklusive Apple Watch Edition.

Hver av de tre seriene skal komme i to størrelser med urskiver på 42 eller 38 millimeter, pluss valg av ulike reimer og materialer. Til sammen er det snakk om intet mindre enn 34 forskjellige utgaver.

For den mest eksklusive serien av klokker, med blant annet en 18 karat gullklokke, melder Forbes at prisen kan begynne på 2.999 dollar, men det har blitt gjengitt flest steder at prisen vil ligge mellom 5.000 og 20.000 dollar.

KLOKKEN: Det er ventet at mye av tiden under presentasjonen i kveld vil handle om Apples nye smartklokke.

Marcio Jose Sanchez

Batteritid

Etter flere meldinger om dårlig batteritid, er mange Apple-fans bekymret. Den siste meldingen, fra det Apple-spesialiserte nettstedet 9to5Mac, er at klokken får fem timers batteritid ved sammenhengende bruk av «tunge» applikasjoner.

Det er ventet at Apple har laget en egen strømsparingsmodus, og at det fra scenen vil snakkes om batteritiden til klokken, for å forsøke å dempe bekymringene.

Les også

– Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

Apple har allerede bekreftet at smartklokken vil ha egen lagringsplass for musikk. Hvor mye er uklart, men prototyper skal ha vært utstyrt med åtte gigabyte.

iTunes

Det er også ventet en satsing på strømming fra Apple, etter oppkjøpet av Beats Electronics i fjor. Ifølge 9to5Mac har lanseringen av den nye versjonen av iTunes blitt skjøvet frem til senere i år, men i høst sa kilder at det skulle komme rundt februar.

Det som er mer sannsynlig er at Apple også vil lansere en oppdatering av sitt operativsystem, iOS 8.2, ifølge flere tek-nettsider, blant annet The Verge.

Dette vil hovedsakelig være en oppgradering for å gjøre alle andre Apple-enheter klar for å kunne kobles til den nye smartklokken.

iOS

Dermed er det duket for at det kan komme flere nye apper som er integrert i operativsystemet, blant annet mener kilder at det vil komme en egen treningsapp og en annen app som man skal kunne styre klokken fra.

Det er også ventet en oppgradering av helseappen, som allerede er i systemet.

Men det skal trolig også komme noe som ikke handler om klokken, ifølge flere tek-sider.

Les også

Apple-sjefen ut mot krav om billig-iPhone: – Bare tull

MacBook

Det er ventet at Apple skal lansere en ny versjon av sin MacBook, en ny versjon av Air, som skal være lettere, mindre og ha bedre skjerm, ifølge The Verge.

Det er forventet at denne nye versjonen skal være linjens første uten vifte, noe som er godt nytt for alle som under en film eller forelesning blir forstyrret av duringen fra sin bærbare maskin.

Ifølge Wall Street Journal skal den nye MacBooken bli lagt ut for salg en gang mellom april og juni.

Les også

Skeptisk til app-inntog på sykehusene

Les også

– Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

Les også

Danskene bruker norsk vannkraft på å danke ut Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Apple

Flere artikler

  1. TV: Her er Apples nye storsatsing

  2. – Apple Watch får fem timers batteritid

  3. På denne datoen kommer Apples smartklokke

  4. Apple tar etter Microsoft: Nå kommer «Siri» til Mac

  5. Disse produktene vil Apple trolig vise frem