Spotify enda nærmere børs

Strømmegiganten fra Sverige skal være i ferd med å signere en lisensavtale som fører de enda et steg nærmere børsnotering.

I SAMTALER: Warner Music Group og Spotify skal være i kontinuerlige samtaler, og muligheten for en signert avtale ser lys ut.
 • Christian Gran Svenningsen
Publisert: Publisert:

Spotify er nå nærmere signering av en avtale med Warner Music, skriver Reuters, som siterer fire anonyme kilder. Dette er den siste rettighetsavtalen som må i boks før de kan gå videre med en notering på Wall Street.

Håper er at avtalen skal være i boks innen kort tid.

– Gitt progresjonen i forhandlingene den siste tiden, vil jeg være overrasket dersom vi ikke har signert innen september, sier en kilde til nyhetsbyrået.

Ifølge kilder nære forhandlingene ser man muligheten for at man kan se en signert kontrakt innen september. Spotify og Warner skal allerede være enige om de viktigste punktene i avtalen. Det som gjenstår er finspikkingen av inntektsdelingen og et hvorvidt det skal opereres med et forhåndsbetalt beløp til plateselskapet i forbindelse med et albumslipp.

Flere avtaler

Tidligere i juli ble det kjent at selskapet signerte en lisensavtale med Sony Music Entertainment, etter at de i april signerte en avtale med Universal Music Group. I avtalene med begge plateselskap ble det enighet om at Spotify betaler mindre for rettighetene til musikken. Samtidig er det i avtalene inkludert en mulighet for artister til å reservere seg mot at gratisbrukerne av Spotify kan høre på nye utgivelser i en begrenset periode.

Les også

DN: Kygo tjente 50 millioner i 2016

Dropper muligens pengefest

Hvis vi ser en avtale gå i boks så vil spørsmålet igjen kom opp om det skal bli en inntektsfest slik man vanligvis ser ved en ny notering på Wall Street. Spotify har tidligere uttalt at de vurderer å gå rett på børs og la aksjene handles fritt, fremfor å utstede nye aksjer til salg under notering. Dette er noe de fleste velger å gjøre for å hente inn frisk kapital.

Denne vurderingen er det flere som stusser over, for Spotify har en skyhøy gjeld på mer enn 8 milliarder kroner, en sum som kan reduseres ved utstedelse av nye aksjer ved notering.

Les også

Spotify satser på sponsede sanger

Les også

Stenbeck og Disney-sjef inn i Spotify

Les også

WSJ: Spotify vurderer å avlyse pengefesten på Wall Street

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Spotify
 2. Børsnotering
 3. Wall Street
 4. Sverige

Flere artikler

 1. Spotify har aldri vokst like raskt som nå

 2. Spotify: Flere kunder – større tap

 3. Universal Music Group til himmels på første børsdag

 4. Plateselskap gikk med på et eksperiment i 2008: Nå har Spotify 175 millioner aktive brukere

 5. Betalt innhold

  Kampen om podkasttronen