DNB lover at nettbanken skal fungere i sommer

Etter en uke med store problemer, forsikrer DNB kundene sine om at alt skal fungere i sommer.

FORBEREDER SEG: DNB lover at kundene ikke vil oppleve lignende tilstander som denne uken da hele nettbanken lå nede tre ganger. Ingjerd Blekeli Spiten, direktør for Ebusiness i DNB, sier det er trygt å stole på nettbanken på ferie, mens konsernsjef Rune Bjerke forholder seg taus om nettbanktrøbbelet.
Publisert:

Etter en uke hvor DNBs nettløsninger har ramlet ned tre ganger, sendte Norges største bank lørdag morgen ut en pressemelding der de ber folk droppe laptop, og stole på at nettbanken fungerer på mobil i sommerferien.

Men kan de egentlig det?

- Ja, sier Ingjerd Blekeli Spiten, direktør for Ebusiness i DNB.

- Den siste uken har vært helt forferdelig. Dette er ikke dagligdags. Vi forventer en god og stabil drift gjennom hele sommeren. Du kan trygt ta med deg banken på ferie, sier hun til E24.

Les også

Mer nettbanktrøbbel for DNB

Har gjort vedlikehold

I FULL BEREDSKAP: Direktør for Ebusiness i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten.

Spiten sier at de forsterker beredskapen i sommer, spesielt innen kommunikasjon mot kundene. I hele sommer skal det være full beredskap hos storbanken, sier Spiten.

- Det spesielle denne uken er at alle tjenestene har vært nede. Ved tidligere tilfeller har det alltid vært et digitalt alternativ.

- Vi har gjennomført vedlikehold for å sikre at dette ikke skjer igjen. Derfor føler jeg meg sikker på at vi skal levere mye bedre fremover enn den siste uken.

Det skal kanskje ikke så mye til. Natt til onsdag førte et strømbrudd til at bankens kunder ikke hadde tilgang til banken i over et halvt døgn. Dette forplantet seg videre til torsdag hvor flere titalls tusen transaksjoner hadde blitt trukket dobbelt. I løpet av torsdag formiddag var dette ordnet opp.

TYST: Konsernsjef Rune Bjerke

Tidligere denne uken var nettbankene nede i flere timer på mandag og tirsdag.

Dette kommer på toppen av en lang rekke driftsavbrudd det siste året.

E24 har de siste dagene hatt jevnlig kontakt med DNB om problemene, men konsernsjef Rune Bjerke har ikke vært interessert i å stille til intervju med for å forklare eller beklage problemene den siste tiden.

Verst for bedriftene

Fellesnevneren for de siste hendelsene har vært feil hos IT-leverandøren Evry.

Evry sendte tidligere denne uken ut en pressemelding hvor konsernsjef Terje Njøs beklaget ovenfor Telenor og DNB og deres kunder for ulempene de har hatt.

- De feilene som har vært siste uken er uakseptable. Evry vil gjennomføre en grundig granskning av strømbruddet og de alvorlige følgene dette har fått for våre kunder, sier Mjøs.

Les også

12 timer med DNB-problemer: Evry i krisemøte

Kostbart for bedrifter

Nå som sommerferien står for døren er det mange bedrifter som forbereder seg på høysesong. Den sesongen kan fort bli veldig lite høy hvis betalingssystemene ramler sammen igjen.

- For de fleste privatkunder er det ikke krise hvis betalingssystemet er nede en time eller to, selv om det selvfølgelig ikke skal forekomme. Det er verre for bedriftskundene som taper flere timer med omsetning, sier Spiten.

Les også

DNB etter nytt nettbanktrøbbel: - Dette har skjedd for ofte

Publisert: