Hackerforsøk mot selskaper og milliardærer på Twitter

Twitter-aksjen faller bratt i etterhandelen etter at en rekke kontoer virker å være brukt i et forsøk på bitcoin-svindel.

Milliardær Bill Gates
Publisert:

En lang rekke Twitter-kontoer ble sent onsdag kveld utsatt for det som virker å være et svindelforsøk utført av ukjente hackere.

Kontoene til både Tesla-sjef Elon Musk, Microsoft-gründer Bill Gates, Amazon-sjef Jeff Bezos og artisten Kanye West skal være offer for det angivelige angrepet, i tillegg til kontoene til Apple og Uber.

Demokratenes presidentkandidat Joe Bidens konto skal også være utsatt for det massive angrepet, ifølge Axios.

Like før midnatt opplyser Twitter at selskapet er klar over en hendelse som påvirker kontoer på det sosiale mediet, melder NBC News.

Twitter undersøker saken og tar grep for å fikse den, heter det i uttalelsen fra selskapet.

Onsdag kveld dukket det opp meldinger på flere ulike kontoer der det opplyses om at selskapene eller privatpersonene «vil gi tilbake» i form av en dobling av et bitcoin-innskudd.

Ved å sende en sum penger til en bestemt bitcoin-lommebok fremstilles det som at man skal få tilbake det dobbelte.

CNBC skriver at en av bitcoin-lommebøkene som har blitt brukt i svindelforsøket angivelig skal ha mottatt over 100.000 dollar, tilsvarende 927.000 kroner i løpet av kort tid.

Twitter-aksjen falt brått i etterhandelen etter at de første meldingene ble publisert på brukerkontoene. Ved 23-tiden er aksjen ned mer enn to prosent etter å ha hentet seg litt inn igjen.

Publisert: