23 investorer har spyttet inn 3,7 milliarder kroner i Snapchat

Siden april har Snapchat fristet investorer til å spytte i mer enn 12 ganger så mye fersk kapital i selskapet som det Snapchat i utgangspunktet håpet på.

POPULÆRT: Nærmere 200 millioner personer er aktive brukere av Snapchat hver måned.
Publisert:

I et dokument som ble levert inn til det amerikanske børs og verdipapirtilsynet SEC nyttårsaften, kommer det frem at 23 investorer har backet Snapchat med tilsammen 485 millioner dollar, eller 3,6 milliarder kroner, fra april til utgangen av desember.

Ifølge Techcrunch ønsket Snapchat opprinnelig å sikre seg knappe 40 millioner dollar i ny kapital i denne runden.

Men etterspørselen skjøt i været, og Snapchat skal da ha forsøkt å sikre seg ambisiøse 900 millioner dollar. Det gikk ikke, men til slutt endte beløpet likevel på over 12 ganger så mye som selskapet først ba om.

Ifølge Techcrunchs kilder verdsettes selskapet nå til i overkant av 10 milliarder dollar (selv om enkelte kilder visstnok sier summen er det dobbelte).

Årsaken til at det ligger ulike verdisettinger i luften er at Snapchat følger en utradisjonell vei til kapitalinnhenting.

Istedenfor at selskapet ber om en sum og får investorene interesserte basert på en felles enighet om verdsetting av selskapet, kontakter Snapchat mulige investorer individuelt, til ulike tider og med ulike verdsettinger i dealen.

Det vil i teorien si at deler av de nesten 500 millioner dollarene selskapet nå har varslet SEC om at de har fått inn, kan være gjort på ulike betingelser og til ulike verdisettinger av selskapet.

Siden de første aksjesalgene skjedde i april, har det skjedd mye med Snapchat. I mai hadde appen 100 månedlige aktive brukere, mens det tallet nå skal være nærmere 200 millioner.

Les også:

Sony-hackerne har publisert Snapchats hemmeligheterSnapchat lanserer snapcashSå store er sosiale medier sammenlignet med verdens befolkning

Publisert: