Nå kan Tesla parkere selv – men ikke alle får denne kule oppdateringen

En ny programvareoppdatering fra den kjente elbilprodusenten skal gjøre at nye modeller blant annet skal være i stand til å parkere på egen hånd.

UTEN STYRING: Med den nye oppdateringen fra elbilprodusenten Tesla, som blir tilgjengelig torsdag, er det ikke lenger behov for sjåføren å berøre rattet mer enn hvert tiende sekund. Her fra en demonstrasjon av Tesla Model S i Palo Alto.
  • Christian Høie Lie
Publisert:

Systemet skal ifølge The Wall Street Journal være så bra at det skal kunne ta helt over styringen for deg som sjåfør, men på grunn av regulatoriske begrensninger og sikkerhetsmessige aspekter vil ikke det være et alternativ i denne runden.

Elbilprodusenten begynner å distribuere programvareoppdateringen torsdag, og det vil kun være biler produsert de siste tolv månedene som har denne muligheten. Totalt skal det gjelde 50.000 nye Tesla Model S, ifølge den amerikanske avisen.

Forsiktige

Som et sikkerhetselement og for å følge regulatoriske krav har produsenten lagt inn i oppdateringen at sjåføren må berøre rattet hvert tiende sekund for å unngå at bilens fart blir senket.

– Vi er spesielt forsiktige på dette stadiet, sa Tesla-sjef Elon Musk onsdag til Wall Street Journal.

Les også

Musk fortviler over dansk forlik - Spetalen jubler

Han forteller at det over tid ikke vil bli et behov for at sjåføren i det hele tatt må berøre rattet under kjøring.

– Det vil være ti ganger så sikkert som med en person bak rattet, har Musk sagt i et tidligere intervju med den samme avisen.

Musk forteller videre at det vil komme flere oppdateringer fremover som vil inkludere enda flere spesifikasjoner og som vil gjøre bilene enda et skritt nærmere å være helt selvstyrte. I løpet av tre år tror toppsjefen at selskapets biler vil være kapabel til å ta deg fra et A til Å uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Les også

Elon Musk: – Juks var eneste utvei for Volkswagen-ingeniørene

Solid salgsvekst

Elbilselskapet Tesla Motors rapporterte tidligere denne måneden om leveringstall for tredje kvartal.

I alt ble det levert 11.580 biler i kvartalet, hvilket innebærer en økning på 49 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor. Men til tross for voldsom salgsvekst og aksjonærer som har blitt rike som følge av aksjens solide byks på børs, sliter elbilprodusenten fortsatt med å tjene penger. Ifølge gründeren selv er det lite sannsynlig at selskapet vil være lønnsomt før i 2020.

Les også

Musk fortviler over dansk forlik - Spetalen jubler

Les også

Frykter elbilstopp i Danmark: Politikere skrur opp avgiftene

Les også

Nå røper Tesla alt om Model X

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Tesla Motors

Flere artikler

  1. Tesla sikter mot ny leveringsrekord

  2. Onsdag ble Tesla 32 milliarder mindre verdt

  3. Musk om Tesla-krasj: – Autopilot var ikke på

  4. Tesla leverte rekordmange biler – kraftig aksjehopp

  5. Verdens første Tesla Model 3 har rullet ut av fabrikken