VW: – Utslippsjuks kan gå tilbake til 2009

Den tyske bilprodusenten Volkswagen (VW) har informert amerikanske myndigheter om at utslippsjukset knyttet til SUV-er og luksusbiler kan strekke seg tilbake til 2009.

VWs BEHOV: Vi trener transparens, åpenhet, energi og mot, står det på denne plakaten vved Volkswagen-fabrikken i Wolfsburg i Tyskland.

Ina Fassbender
  • NTB
Publisert: Publisert:

Dette ble opplyst fra amerikanske miljømyndigheter fredag. De varsler ytterligere undersøkelser og oppfølging etter at bilprodusenten kom med innrømmelsene.

Det amerikanske miljødirektoratet (EPA) og Californias ressursforvaltning for luft opplyste 2. november at utslippsjukset også omfattet minst 10.000 biler av merket Porsche, Audi og SUV-modeller fra VW med store motorer. Dette har bilprodusenten tidligere avvist.

Les også

Volkswagen forbereder seg på å kjøpe tilbake juksebiler

I september ble det kjent at det var installert en programvare som reduserte utslipp når kjøretøyene ble testet. Dette utløste undersøkelser som avslørte ytterligere juks fra bilprodusenten. Flere sjefer har måttet gå og skandalen er ventet å koste selskapet milliarder i bøter og erstatninger.

Les også

– Det er et nytt risikoelement i aksjemarkedet

Les også

Varslere i EU tipset USA om Volkswagen

Les også

Tilbyr amnesti til ansatte som står frem om jukset

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Volkswagen

Flere artikler

  1. VW: – Kan fikse ni av ti biler rammet av utslippsjuks

  2. Volkswagen nær forlik på 37 milliarder kroner

  3. USA saksøker Volkswagen

  4. Volkswagen må trolig kjøpe tilbake 115.000 biler

  5. Volkswagen-ansatte destruerte filer og e-poster