- Facebook-hypen over

For Ola og Kari ser det ut til at Facebook-bølgen har ebbet ut. Det skjer samtidig som Facebook prøver å bli det nye Microsoft.

  • Øyvind Henriksen
  • Sindre Heyerdahl
Publisert:

Mye tyder på at den verste Facebook-hypen er over i Norge.

I mai målte søkesiden Kvasir over 150.000 søk på Facebook. De fleste søkene kom mot slutten av måneden, men målt i snitt var det 37.500 søk per uke.

I dag er det ikke overraskende langt færre som søker etter nettstedet. I uke 25 registrerte Kvasir kun litt over 12.000 søk på Facebook.

Også søkenettstedet Sesam har merket mindre interesse for nettverkssiden. I uke 22 (siste uke i mai) registrerte Sesam nesten 15.000 søk. To uker senere var antall søk redusert til 7.600.

Samtidig, i USA

Samtidig jobber Facebook for å bli det nye Microsoft.

Svært mange norske og internasjonale brukere av Facebook har lastet ned tilleggstjenester de siste ukene.

-Dette er et trekk av Facebook for å bli det neste store operativsystemet, sier Max Levchin, grunnlegger av PayPal, til Financial Times.

Verdens programmerere kaster seg nå over bølgen, og vil ha sin bit av den stadig voksende fjesbok-kaka.

Tror Facebook vinner nettkampen

Samtidig lovpriser analytikerne nettverkssidens satsing på tilleggsfunksjoner, og mener Facebook kan være fremtidens Microsoft.

-I stedet for å bygge din egen nettside, sier Facebook nå at du kan bygge tilleggsfunksjoner basert på deres ekstremt populære nettside, sier Levchin.

Akkurat som programutviklere kastet seg om for å skape tilleggsfunksjoner for Microsoft etter at Windows ble det dominirende operativsystemet for PC, har de nå kastet sine øyne på Facebook.

Et slikt Web 2.0-selskap er iLike, en populær musikkdelingstjeneste blant norske fjesbokbrukere.

-Vi har flyttet 80 prosent av staben over til å jobbe med Facebook, sier Avi Partovi, iLikes leder.

-Vår egen nettside vokser fortsatt med en million brukere i måneden, men på Facebook vokser vi med en million i uka.

-Naturlig utvikling

-På et eller annet tidspunkt måtte den voldsomme interessen dabbe av, sier Gisle Hannemyr, informatikklektor ved Universitetet i Oslo, til E24.

Han tror heller ikke Facebook er selskapet som nå vil dominere utviklingen av nettet, og mener Google har vel så spennende løsninger.

-Det er dessuten et voldsomt antall nettverkssider der ute nå. På et eller annet tidspunkt må noen dø, og andre blø. Som Hjallis sa: De kan ikke alle løpe på 0,00 i rundetider.

Les også: - Jeg er ikke på Facebook

Rask vekst

Men inne i Facebook ser det ut som interessen fortsatt er stor. I nettverket ”Norway” er det nå registrert 280.000 medlemmer. I slutten av april var det registrert 114.000 medlemmer i samme gruppe.

Ifølge nettstedet Alexa Internet - som har oversikten over de mest trafikkerte nettstedene i verden – er Facebook fortsatt det mest populære nettstedet i Norge.

Les også: Twitt ivei!

Les flere nyheter på E24

.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Brukerne tjener penger på Facebook

  2. Fjerner vennenekt

  3. - Facebook snart over en halv milliard brukere

  4. 1.000.000.000.000 Facebook-sidevisninger på én måned

  5. Verdens beste nettsider