VG overtar E24

VG kjøper Aftenpostens eierandel i E24 og tar over hele økonomiavisen på nett.

I MÅL: Etter en periode med forhandlinger kan styreleder Bernt Olufsen i E24 glede seg over at VG og Aftenposten har kommet til enighet om eierskapet i E24.

Jørgen Svarstad, Aftenposten
  • Tor Øyvind Andersen
Publisert:,

Det er resultatet av forhandlingene om eierskapet i E24.

- Det formelle er ikke endelig på plass, men i prinsippet er vi enige om at VG overtar Aftenpostens andel i selskapet, sier Bernt Olufsen, styreleder i E24 og ansvarlig redaktør i VG.

Samtalene mellom partene tok til da Aftenposten opprettet en egen seksjon for økonomistoff på sin nettside rett etter nyttår.

- En endelig avtale vil trolig bli signert allerede mandag, sier Olufsen.

Didrik Munch, konsernsjef i Media Norge og styreleder i Aftenposten, sier at flere løsninger er blitt diskutert.

- Men etter en del overveininger kom vi til at det beste for E24 var at en eier tok fullstendig eierskap, sier Munch.

- Svært fornøyd

E24s ansvarlige redaktør Per Valebrokk sier han er glad for løsningen som er i ferd med å komme på plass.

- Vi er svært fornøyd med denne løsningen, og gleder oss til å samarbeide enda tettere med Norges største og mest profesjonelle nettavis, sier Valebrokk.

- E24 er Norges største økonomiavis på nett. Med VG Nett som eneeier er jeg trygg på at vi vil bli enda større og bedre, sier Valebrokk.

Ansvarlig redaktør Espen Egil Hansen ser også frem til å samarbeide tettere med E24.

- Jeg vil først ønske E24 velkommen til VG-familien. E24 og VG Nett har samarbeidet godt i flere år, og med denne løsningen ligger alt til rette for en kraftfull felles satsning til glede for leserne, sier Hansen.

- Offensiv karakter

E24 ble startet opp i 2006 med Aftenposten som hovedaksjonær med 60 prosent av aksjene og VG med de resterende 40 prosent.

Aftenpostens etablering av egen økonomiseksjon på nett har gjort at eierskapet i E24 har stått på agendaen hos styret denne våren.

Media Norge-fusjonen, som omfatter Aftenposten, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende, har ytterligere aktualisert eiersituasjonen i E24.

De andre Media Norge-avisene hadde opprinnelig deleierskap i E24s konkurrent NA24, men det ble avsluttet i fjor. Dermed har det vært et spørsmål om å hvorvidt de andre regionsavisene skulle inn på eiersiden i E24.

Munch sier at det ikke foreligger noen planer om å opprette en egen økonominettside for Media Norge-avisene.

- Dybde og bredde

Olufsen sier at leserne ikke vil merke noen redaksjonell endring når VG nå tar 100 prosent i E24, og legger til at VG skal være en offensiv E24-eier.

- E24 er landets største nettsted på økonomi og næringsliv, og VG har som ambisjon å bygge E24 som et ledende nettsted for økonomi og næringsliv i Norge. Våre hensikter i VG er av offensiv av karakter, sier Olufsen.

- E24 har vært flinke til å forstå et moderne næringslivsinteressert publikum. Det er et stoffområdet som før var forbeholdt noen få spesielt interesserte, men som det nå er bredere interesse for, sier Espen Egil Hansen.

- E24 vil tilføre VG Nett bredde og dybde på økonomi og næringsliv, så håper jeg VG kan tilføre E24 kompetanse på nettpublisering, og at vi sammen kan gi publikum et enda bedre tilbud, sier Hansen.

E24 har i dag et samarbeid om stoffutveksling med VG og Aftenposten. Olufsen sier at dette stoffutvekslingssamarbeidet ikke har vært en del av forhandlingene.

- Det er ikke endelig avklart hvordan samarbeidssituasjonen med Aftenposten og de andre avisene i Media Norge blir, men jeg håper for selskapets del at det blir mulig å samarbeidet med alle avisene i Schibsted, sier Olufsen.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Krever medienøytralt redaktøransvar

  2. - Skal bygge et mediehusi verdensklasse

  3. Du må betale på iPad

  4. Annonsørinnhold

  5. Olufsens tre beste forsider

  6. VG-sjefen går av