TAR AV: Voldsom økning i nybilsalget

Nybilsalget forstetter å frese av gårde i høy tempo. Volkswagen kjørte forbi Toyota i april og er nå det mestselgende merket i Norge.

TYSK LEDELSE: Volkswagen selger for øyeblikket best av alle i Norge
Publisert:

I forhold til april i fjor har nybilsalget hatt en voldsom økning.

Ifølge tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken for april er personbilsalget opp med 42,3 prosent. Ser man det over en tiårsperiode ligger april 2010 23,3 prosent over snittet. Totalsalget var på 10 677 biler, 3173 flere enn i fjor.

VW størst

Særlig er det Volkswagen som har vind i seilene, mens det butter litt for Toyota. Volkswagen passerte i april Toyota og er nå Norges mest solgte bilmerke. Tyskerne solgte 1906 biler i april, mens Toyota lå på 1280. Så langt i år er tallene henholdsvis 6426 mot 5935.

- Det ser bra ut, vi er veldig fornøyde, sier Jan Erik Haugen, informasjonsansvarlig for Volkswagen, til E24.

- Personbilsalget vårt gikk forbi Toyota for et par uker siden, sier Haugen.

Mer bilstoff E24BIL

Optimisme

Det er særlig Golf og Passat som går veldig bra. Golf har solgt 2700 biler så langt i år, vel dobbelt så mange som neste modell på listen, som er Toyota Avensis med 1339.

- Vi er ganske så optimistiske med henhold til totalsalget for 2010. Det kan se ut som det ender på et marked på 120.000 biler, kanskje enda mer, sier Haugen.

Toyota mindre

For Toyota er ikke formkurven like god. De er fortsatt på en solid andreplass som merke, men de har ikke klart å få med seg den store salgsøkningen i like høy grad som Volkswagen.

- Målet er å bli nummer én. Vi er ikke komfortable med ikke å være det. Samtidig har vi en bra ordreinngang, så vi håper å slå sterkere tilbake de kommende månedene, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen, til E24.

Han sier de har slitt med å få nok biler, da fabrikkene har vært forsiktige med å skru opp produksjonen etter det tunge fjoråret.

- Vi kan ikke utelukke at den negative omtalen også har hatt en effekt. For de eksisterende Toyotakundene har det ikke spilt noen rolle ifølge våre undersøkelser, men hos dem som har hatt Toyota på vurderingslista, har nok noen falt fra underveis, sier Olsen.

Andre økninger

Også bruktimporten er høy. 2548 biler ble hentet til Norge på denne måten forrige måned, 593 flere enn i fjor.

72,9 prosent av alle nye biler hadde dieselmotor, og 27 prosent firehjulstrekk. Begge deler høyere enn i fjor.

Varebilsalget har og en saftig vekst. 51, 3 prosent mer enn på samme tid i fjor, med månedstotalen på 2727 nye registreringer.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert: