Ferrari vil utfordre Tesla og lage elektrisk superbil

Ferrari-sjef Sergio Marchionne har også uttalt seg om når de første SUV-ene blir introdusert.

Sergio Marchionne er den siste i rekken av bilprodusent-sjefer som ønsker å forhindre at luksus-elbiler forblir ensbetydende med Tesla Motors.
Publisert: Publisert:

– Om det finnes en ubygd, elektrisk superbil, så vil Ferrari være først med å lage den.

Det sa Sergio Marchionne på bilmesse i Detroit tirsdag, ifølge Bloomberg, og meldte med det at selskapet utfordrer Elon Musk og Tesla.

Tesla lanserte et nytt fartsmonster i november i fjor – en ny Roadster-modell med toppfart på 400 km/t og 1000 km rekkevidde på motorvei. Det er ventet at produksjonen vil starte i 2020.

Marchionne er imponert, men ikke avskrekket.

– Jeg forsøker ikke å snakke ned hva Elon gjorde med superbilen, men jeg tror det er gjennomførbart for oss alle, sa han. '

Les også

Kilder: Ferrari vil doble fortjenesten med «familiebil»

– Tiden er inne

Ferrari ligger foreløpig langt etter hva gjelder investeringer i elbilutvikling.

Marchionne har på sin side lenge vært skeptisk til hvor fort nye, alternative motorer og ny teknologi har blitt introdusert, men mener nå tiden er inne for at industrien endrer kurs. Ifølge ham har verdens bilfabrikanter under ti år på seg til å fornye seg selv hvis de skal overleve i en verden preget av ny teknologi.

For hittil har den italienske fabrikanten i større grad konsentrert seg om det Ferrari har vært i en årrekke: en merkevare for lynraske sportsbiler og italiensk design. Men tidene forandrer seg også for klassiske merker, og når Ferrari i mars presenterer sin nye plan, vil den inkludere hybridbiler.

– Å gå derfra til elektrisk vil være enkelt, sier Marchionne.

SUV-ene kommer

På messen i Detroit snakket Marchionne også om Ferraris SUV-planer. Det er ikke lønnsomt nok å lage svindyre superbiler i begrenset antall, så nå skal Ferrari satse på noe litt flere har råd til.

På noen år har Marchionne gått fra å avkrefte ryktene til at det i fjor sommer ble bekreftet at dette er noe de vurderer. Og i Detroit på tirsdag kunne han røpe at han ser for seg at de første SUV-ene vil bli introdusert sent neste år eller i 2020. Den skal ifølge ham selv bli den «raskeste SUV-en på markedet».

Kongen på haugen

For ordens skyld: Dette er langt i fra første gang et konkurrerende bilselskap har gjort sine intensjoner klare overfor Elon Musk. Ta bare en titt på noen av disse sakene:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om