Toppløs supermodell fra Aston Martin

Aston Martin topper sin modellrekke med en kabrioletversjon av Vanquish.

KARBON: Aston Martin Vanquish Volante er laget i karbon.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

I fjor høst lanserte Aston Martin en ny toppmodell, Vanquish, som erstattet DBS. Nå er de klare med kabrioletversjonen.

I kjent Aston Martin tradisjon har den fått navnet Vanquish Volante.

Teknisk sett er den identisk med hard-top versjonen. Det vil si en V12-motor på seks liter som yter 573 hestekrefter. Den gjør null til hundre på 4,1 sekunder og har en toppfart på 295 kilometer i timen.

Dette skal være den aller første Aston Martin kabrioleten som helt og holdent er bygget i karbon. I forlengelsen av det er det og den stiveste kabrioleten de har bygget.

Luksus super-GT

KJAPT TAK: Det tar 14 sekunder å fjerne taket.

- Denne bilen er alt hva en luksus super-GT kjøreopplevelse handler om. Kraftige ytelser, fantastisk stil med en spennende Volante-kjøreopplevelse, alt i én pakke, sier Ulrich Bez, konsernsjef i Aston Martin, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

Stofftaket skal ta 14 sekunder å folde ned. Det legger seg under et aerodynamisk dekke. Bilen er fortsatt en 2+2, hvilket vil si at den har bakseter.

Større bagasjerom

ETT ÅR ETTER: Aston Martin Vanquish Coupé ble lansert mot slutten av 2012, sent i år kommer kabrioletversjonen.

Bagasjerommet er 50 prosent større enn det man fant i DBS Volante, og er nå 279 liter, uavhengig av om taket er på eller av.

Maks effekt, 573 hestekrefter, er ved 6750 omdreininger per minutt, mens maks dreiemoment, 620 newtonmeter, er tilgjengelig ved 5500 omdreininger per minutt. Vektfordelingen er 51/49.

De første leveringene av bilen er ventet helt mot slutten av 2013.

Administrerende direktør hos norske importøren, Insignia, Thomas Øvreseth, som selger merket gjennom forretningsenheten Aston Martin Oslo, sier til E24 at de har to seriøse interessenter for leveringer neste vår.

Han forteller og at de har solgt og levert én Vanquish Coupé til en norsk kunde. Coupeen har en startpris på rundt 3,3 millioner kroner i Norge.

-Basert på foreløpig mottatt informasjon fra fabrikken, har jeg god grunn til å anslå at Volante vil koste cirka 3.450.000 kroner med dagens avgifter og eurokurs, skriver Thomas Øvreseth, i en epost til E24.

Les også:

Ny Aston Martin - deres raskeste

Tidenes dyreste Aston Martin

De ville politibilene i Dubai

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Aldri har dennebilen vært raskere

  2. Nytt prestisjebygg for Jaguar- og Land-Rover-forhandler

  3. – De vil ha en bil de kan gå ned og si «god morgen» til

  4. Superfamiliebil

  5. Komplett superbil