Ble ikke fjorårets bestselger - Men Tesla toppet i desember

El-bilene fortsetter å suse oppover salgsstatistikken. Men i 2013 var det fortsatt Volkswagen Golf som var Norges mest populære bil.

FØRJULSTOPPEN: Teslas Model S ble den mest solgte bilen i Norge i desember, men siden leveransene først kom ordentlig gang i høst ble det ingen pallplass på el-bilen for hele 2013.
Publisert:

Opplysningsrådet for Veitrafikken offentliggjorde fredag statistikken for det norske bilsalget, som teller førstegangsregistrerte biler i Norge.

Der kommer det frem at det fortsatt er Volkswagen Golf som troner på salgstoppen. Nordmenn flokket nemlig til forhandlerne og kjøpte hele 7.366 Golf'er i året som gikk. Det er betydelig flere biler enn andremann på listen som er Toyota Auris. Den ble solgt i 4.818 eksemplarer.

De to bestselgerne bør likevel se seg i bakspeilet, for el-bilene haler kraftig innpå.

Nissan klarte med sin el-bil Leaf å sikre seg tittelen som Norges tredje mest solgte bil i fjor. Nissan-forhandlerne rullet tilsammen 4.604 stykker ut på norske veier i året som gikk.

El-bilen Volkswagen e-up! begynner også å sette fart oppover salgslistene. Selv om statistikken ikke skiller mellom el-versjonen og den vanlige bensinversjonen, så er det grunn til å tro at et stort antall av de totalt 1.888 up!'ene som ble solgt i 2013 er av den elektriske sorten.

Tilsammen ble det solgt 142.151 nye biler i Norge i fjor, en økning fra 137.967 i 2012.

Populær førjulsbil

Den populære og raske el-bilen Tesla Model S ble den mest solgte bilen i desember med 553 registrerte biler.

Tilsammen solgte den amerikanske bilprodusenten 1.983 biler i Norge i 2013, og det med under et halvt år med full leveringskapasitet.

- Vi hadde håpet å klare 2.000 biler i fjor, men jeg er veldig glad for resultatet.

Det sier Norgessjefen i Tesla, Kjell Arne Wold, til E24.

Han sier han selv var litt tvilende til om de ville klare 2.000 biler, men sier at Tesla har et fantastisk team i Norge som har klart å levere så mange biler ut til norske kunder på de få høstmånedene.

Les også

De beste bilopplevelsene i 2013

- Dere hadde den mest solgte bilen i Norge i desember, og leverte nesten like mange biler i november, vil den salgstakten holde seg i månedene fremover?

- Det vil gå i perioder. Vi er et firma som er børsnotert så vi opererer jo med kvartalstall. Leveransene vil kanskje bli noe lavere i januar og februar før de tar seg opp igjen, men salget vårt er fortsatt svært godt, sier Wold i Tesla.

Les også

Inkassosakene til Tesla: - Problemet er ikke mangel på penger

Norgessjefen i Tesla bekrefter også at Norge fortsatt er Teslas desidert største marked etter USA.

To merker på topp

Ser man på hvilke bilmerker som er mest populære her i landet er det fortsatt Volkswagen og Toyota som ligger en god panserlengde foran konkurrentene.

Volkswagen solgte tilsammen 19.130 biler i fjor, mens Toyota solgte 17.909. Tredjemann på listen er Volvo som solgte 11.863.

Les også

De feteste bilnyhetene i 2014

Blant de tyske premiumprodusentene er det Audi som er mest populært i Norge.

Audi solgte 7.511 biler i Norge i fjor og havnet dermed på en 6. plass. BMW solgte 6.876 biler som sikret 8. plassen, mens Mercedes rullet 6.091 biler ut fra sine forhandlere som ga en 10. plass.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no