Microsoft: Over 1.000 hackere sto bak SolarWinds-angrepet

Det omfattende dataangrepet der selskapet SolarWinds ble hacket, krevde en massiv og målrettet innsats fra mer enn 1.000 hackere, mener Microsoft.

Det omfattende dataangrepet der selskapet SolarWinds ble hacket, krevde en massiv og målrettet innsats fra mer enn 1.000 hackere, sier Microsofts president Brad Smith.
Hacker-trusselen
 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Microsoft var ett av mer enn 100 selskaper som ble angrepet. IT-giganten har undersøkt hvordan det var mulig for hackere å plassere en skadelig programvare i det mye brukte sikkerhetsprogrammet til SolarWinds.

– Vi spurte oss selv hvor mange dataingeniører vi trodde det måtte til for å gjøre dette. Svaret vi kom fram til var minst 1.000 veldig dyktige ingeniører, sa Microsofts president Brad Smith i en høring i Senatets etterretningskomité.

Han sa videre at ingen andre enn den russiske etterretningstjenesten har kapasitet til å gjennomføre en slik operasjon

– Vi har ikke sett et slikt sofistikert angrep av denne størrelsen tidligere, sa Smith.

Angrepet ble oppdaget av sikkerhetsselskapet FireEye i desember. Hackere hadde plantet en skadelig kode i programvare fra det amerikanske selskapet SolarWinds, og i alt 18.000 av deres kunder lastet ned de aktuelle oppdateringene, som gjorde det mulig for hackerne å få tilgang til systemene.

Blant de rammede var det amerikanske sikkerhetsdepartementet, utenriksdepartementet, handelsdepartementet og finansdepartementet.

I høringen har både teknologiselskaper og folkevalgte sagt at bredden i angrepet har vist at det er behov for et obligatorisk rapporteringssystem for selskaper som oppdaget at de er hacket.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Hacker-trusselen
 2. Dataangrep
 3. Spionasje
 4. Hacking
 5. Programvare
 6. FireEye
 7. Microsoft

Flere artikler

 1. Norske kraftselskaper berørt av Solarwinds-hacking

 2. McDonald’s rammet av dataangrep

 3. Medier: Krever over 400 millioner av Apple etter hackerangrep

 4. IT-ekspert om Coop-hackingen: – Kan ta uker å reparere

 5. Kjendis-hacker dømt til tre års fengsel etter bitcoinsvindel